Philips 55 PUS 7304 alınır mı?

AYYILDIZ TİM

Kilopat
Yer
NİĞDE
Daha fazla  
Meslek
JÖH
Öncelikle hayırlı akşamlarınız olsun. Yaklaşık 1 aydır TV araştırıyorum. En başta LG alacaktım lâkin Philips Ambilight The One Serisi TV'leri keşif edene kadar :) Bildiğiniz üzere bu TV'lerde arka ışıklandırma ve görüntü iyileştirici HDR, HDR10, HDR10+ Double Vision, P5 gibi özellikler mevcut TV'nin özelliklerine sözüm yok. Kafamı karıştıran sorunlar bu TV'leri alan kişilerin geri dönüş mesajları alttaki link gibi; Philips TV Piksel Şikayetleri - Şikayetvar
Paylaştığım bu sitedeki sorunlar başka markalara yönelmeme neden oluyor. Sorunların başlıcaları:
  • Bu TV'yi alan arkadaşların ilk kurulumdan sonra ölü piksel sorunu ve teknik servis bu olağan bir şeydir gibi, bu sorunu bilerek aldınız gibicesine geri dönüş yapmaları.
  • Bulutlanma sorunu.
  • TV'nin içerisine toz girmesi.
  • En önemlisi de teknik servis bir sorun oldu mu ilgilenmemesi gibi nedenler.
Siz ne düşünüyorsunuz? O kadar para veriyoruz, hiçbirimiz bu sorunlari istemeyiz. Alıcıyla ürünü satana kadar ilgileniyorlar. Çok uzattım, özür diliyorum ama okumanızı tavsiye ediyorum. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu cihaz kağıt üzerinde oldukça iyi görünüyor.
Ancak bir arkadaşım alıp görüş acısını beğenmediği için iade etti.
Canlı bir mağazada görmenizi tavsiye ederim. Belki sizin için bir sorun teşkil etmeyecek seviyede olabilir.

Canlı bir mağazada görmenizi tavsiye ederim. Belki sizin için bir sorun teşkil etmeyecek seviyede olabilir.
Açık mağazaya bulabilirsem test edicem de malûm corona virüs:) 3 haftadır dışarı çıkmıyorum 😂

IPS ekranda görüş açısındaa sorunu yok diye biliyorum.
50 inç veya 58 inç olanlar VA panel. Arkadaşınızınki VA panel olmasın?

Son düzenleme:
Ben kullanıyorum, başka sormak istediğin soru varsa sorabilirsin.

1. Evet. Ölü piksel 50 inç'te ve 55 inç modelinde de çıktı. 50 inç'de bir tane vardı ve VA panel kullandığı için Teknosa değişim garantisiyle 55 inç IPS olan modeli aldım. 55 inç IPS olan modelde bir tane net ölü piksel ve 3 tane hiç görünmeyecek hafif ölü piksel çıktı. Servis fotoğraflarını çekti ve dönüş sağlayacaklar dendi, dönüş sağlanmadı ve arayınca cevap gelmediğini söyleyip biz sizi ararız diyorlar.

2. Bulutlanma sorunu IPS panelin doğasında var. Hafif siyah arkaplan da rahatsız etmeyecek köşelerde gözüküyor. Normal izlemede seni rahatsız edecek bir ışık sızması gibi olay yok. Siyahlar neredeyse siyah tonuna yakın ve beyazlar da gri bulutlanma olayı çok çok az.

3. TV toz girmesi yaşamadım ancak çerçeveler biraz açık duruyor ve çok yakından açık yerlere bakınca LED ışığı görünüyor. Çerçevesi çok iyi yapan modellerde var ancak bu sefer kesenin ağzını açman lazım. Malum ne kadar hassas olursa o kadar fazla maliyet demektir.

4. Teknik servis ilgileniyor gibi, ancak fazla bir şeyden anladıklarını sanmıyorum. NW güncellemesi diyorum, o nedir diyor :) Servis gelenler bildiğimiz nakliyatçı gibiler, cihazı ancak kurup giderler ve benim buradakiler çok hassas kurmuyorlar. Cihazı beşik gibi salladıkları da oldu kurarken.

Kendi yorumum, film izleyeceksen ve dik açıdan izleyeceksen 50 - 58 VA panel tercihimdir. Oyun ve TV izlenecek ise IPS olan 55-65 tercihimdir. Oyunu Ambilight ile oynarken keyif alıyorum. Ben de ölü piksel harici bir sorun çıkmadı. Ölü pikseli de 10 cm yakından bakınca fark ediliyor. VA panel çok parlaktı ve yanlardan renkler bozuluyordu. IPS olanda daha doğal renkler ve yanlardan renkler aynı kalıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı