Philips 55PML9008 TV'de ışık sızması normal midir?

haremeynsultan

Centipat
Daha fazla  
28 Haziran'da servis kurulumunu yaptı. Ben ise bugün fark ışık sızması olduğunu fark ettim. Sizce bu normal midir?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2024-07-02 at 21.04.29.jpeg
    WhatsApp Image 2024-07-02 at 21.04.29.jpeg
    81,3 KB · Görüntüleme: 225
  • WhatsApp Image 2024-07-02 at 21.04.43.jpeg
    WhatsApp Image 2024-07-02 at 21.04.43.jpeg
    63,4 KB · Görüntüleme: 175
PML9008 MiniLED IPS panel bir televizyon. IPS paneller maalesef böyle kronik sorunlarla dolu hocam. Sizin panelde bir çok bulunsa da bu durum normal. IPS panellerin kaderi bu. Büyük ekran olunca daha da göze batıyor.
Üzmek için söylemiyorum, kendim de zamanında QNED IPS seri bir TV aldım. Şu an bedava verseler IPS panel bir TV'a bulaşmam. VA panel teknolojisi çok ilerledi zaten, artık açısal farklılıklar da qVA gibi işlerle aşılmış durumda. Küçük PC monitörlerimizde 1-2 sızıntı çok göze gelmiyorken büyük ekranlarda maalesef çok fazla sızıntı oluşabiliyor. Bununla birlikte bu sızmalardan dolayı iyi bir siyah performansı da yakalanamıyor.
İki tavsiyem var hocam. Birincisi LED Dimming (Karartma) gibi bir ayar özelliği varsa orta ya da yükseğe çekin, sonuçta MiniLED bir TV bu. İyi bir şekilde karartacaktır.
İkinci tavsiyem yeni alınan bir ürün sonuçta. Müşteri memnuniyeti düşük bir firma bu; fakat bir iade şansınız var mı deneyin isterseniz. Muhtemelen gelen servisler normal deyip geçecektir. Ama bir ihtimal işte. İçiniz rahat eder.

PML9008 MiniLED IPS panel bir televizyon. IPS paneller maalesef böyle kronik sorunlarla dolu hocam. Sizin panelde birçok bulunsa da bu durum normal. IPS panellerin kaderi bu. Büyük ekran olunca daha da göze batıyor.
Üzmek için söylemiyorum, kendim de zamanında QNED IPS seri bir TV aldım. Şu an bedava verseler IPS panel bir TV'a bulaşmam. VA panel teknolojisi çok ilerledi zaten, artık açısal farklılıklar da qva gibi işlerle aşılmış durumda. Küçük PC monitörlerimizde 1-2 sızıntı çok göze gelmiyorken büyük ekranlarda maalesef çok fazla sızıntı oluşabiliyor. Bununla birlikte bu sızmalardan dolayı iyi bir siyah performansı da yakalanamıyor.
İki tavsiyem var hocam. Birincisi LED dimming (karartma) gibi bir ayar özelliği varsa orta ya da yükseğe çekin, sonuçta MiniLED bir TV bu. İyi bir şekilde karartacaktır.
İkinci tavsiyem yeni alınan bir ürün sonuçta. Müşteri memnuniyeti düşük bir firma bu; fakat bir iade şansınız var mı deneyin isterseniz. Muhtemelen gelen servisler normal deyip geçecektir. Ama bir ihtimal işte. İçiniz rahat eder.

Zaten iade olmaz anca değişim yaparlar. Yaparlarsa tabii. Siyah ekran dışında fark edilmiyor zaten. Filmlerde alt ve üstte iki siyah şerit olduğu zaman az biraz göze çarpıyor.

Zaten iade olmaz anca değişim yaparlar. Yaparlarsa tabii. Siyah ekran dışında fark edilmiyor zaten. Filmlerde alt ve üstte iki siyah şerit olduğu zaman az biraz göze çarpıyor.
İlk 6 ayda çıkan ya da çıkmış problemlerde iade hakkınız var. Fakat dediğim gibi bunu sorun kabul etmeyeceklerdir. Çoğu kabul etmiyor. Servis ücretsiz muayeneye gelecekse şansınızı deneyebilirsiniz.
Ayarlarda local dimming, yerel karartma ya da local contrast gibi bir seçenek varsa orta ya da yükseğe ayarlayın. Daha az gözünüze batacaktır. Hem de daha iyi siyah performansı yakalarsınız, MiniLED aldığınıza göre OLEDvari bir siyah beklentiniz vardır diye düşünerek söylüyorum. Ayar çekerek kullanılması gereken ürünler bunlar.

İlk 6 ayda çıkan ya da çıkmış problemlerde iade hakkınız var. Fakat dediğim gibi bunu sorun kabul etmeyeceklerdir. Çoğu kabul etmiyor. Servis ücretsiz muayeneye gelecekse şansınızı deneyebilirsiniz.
Ayarlarda local dimming, yerel karartma ya da local contrast gibi bir seçenek varsa orta ya da yükseğe ayarlayın. Daha az gözünüze batacaktır. Hem de daha iyi siyah performansı yakalarsınız, MiniLED aldığınıza göre OLEDvari bir siyah beklentiniz vardır diye düşünerek söylüyorum. Ayar çekerek kullanılması gereken ürünler bunlar.
İade etsem bu fiyata bu muadilde alabileceğim bir ürün yok ki?

Servis kurulumu böyle yaptı. Bende hiç ellemedim. Hangi ayarları değiştirmeliyim veya değiştirmem gerekir mi? @Tentakulsuz

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2024-07-04 at 19.02.35 (2).jpeg
    WhatsApp Image 2024-07-04 at 19.02.35 (2).jpeg
    68,9 KB · Görüntüleme: 154
  • WhatsApp Image 2024-07-04 at 19.02.35 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2024-07-04 at 19.02.35 (1).jpeg
    78,4 KB · Görüntüleme: 121
  • WhatsApp Image 2024-07-04 at 19.02.35.jpeg
    WhatsApp Image 2024-07-04 at 19.02.35.jpeg
    77,9 KB · Görüntüleme: 128
Son düzenleme:
İade etsem bu fiyata bu muadilde alabileceğim bir ürün yok ki?

Servis kurulumu böyle yaptı. Bende hiç ellemedim. Hangi ayarları değiştirmeliyim veya değiştirmem gerekir mi? @Tentakulsuz

Değişim talep edebilirsiniz; ama gelecek üründe de aynı sıkıntının çıkması çok muhtemel. Dediğim gibi IPS panel. Ayrıca gelen üründe bir mucize oldu hiç ışık sızması yok desek yine de siyah performansında değişim olmayacak cihazın. IPS panel olduğu için siyahlar hep bir gri tonu olarak kalacak. O sızma sizi çok rahatsız ediyorsa sıfır cihaz ile değişim talebi iletin servise isterseniz. Şansınızı deneyin.
Görüntü ayarlarını servis ayarlamaz, temel kurulumu yaparlar. Ben sadece local contrastı orta ya da max’a ayarlayın diyebilirim. Geri kalan renk, parlaklık, kontrast, beyaz dengesi sizin keyfinize kalmış ayarlar. Ya da hazır film ayarı, spor ayarı gibi ayarlar vardır. Karanlık alan gibi bir seçenek varsa en iyi performansı da o ayarlarda alırsınız. İsterseniz o ayar varsa bir onu da deneyebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı