emekthephd
Zeptopat
Daha fazla
Merhaba değerli Technopat kullanıcıları, Philips 65OLED809 almak için çıktığım bu yolda ürünün fiyatının 100 bin lira bandını aşması sebebiyle daha ucuz ve daha eski bir alternatif olan Philips 65OLED807'a yöneldim. Fakat aklımı kurcalayan birkaç soru var. 2024 üretimli 809 modelinde Android TV 12 (s) işletim sistemi var iken 2022 üretimli 807 modelinde Android TV 11 (r) işletim sistemi var. Öncelikli olarak bu işletim sistemleri arasındaki temel fark nedir? Öte yandan bu işletim sistemleri telefonlardaki işletim sistemleri gibi düşünülebilir mi? Yani örneğin 807 modelinde 11r kurulu olsa bile TV'yi evde kurduktan sonra yazılım güncellemesiyle 12S'e güncelleyebilir miyim? 2022 üretimli olan (atıyorum) 2032'de güncelleme almamaya başlayacaksa 2024 üretimli olan 2034 yılında mı almayacak? Bu ürünleri kullanan veya bilgisi olan arkadaşlardan her türlü bilgi kırıntısı için şimdiden teşekkür ederim.
Philips ile yaptığım görüşme sonrasında TV'ler kendi özellerinde güncelleme alsa dahi işletim sisteminin güncellenemeyeceğini, eğer Android 11 aldıysam sonsuza kadar 11 olarak kullanmam gerektiği bilgisine ulaştım, herkese teşekkür ederim.
Philips ile yaptığım görüşme sonrasında TV'ler kendi özellerinde güncelleme alsa dahi işletim sisteminin güncellenemeyeceğini, eğer Android 11 aldıysam sonsuza kadar 11 olarak kullanmam gerektiği bilgisine ulaştım, herkese teşekkür ederim.
Son düzenleme: