Philipsler çok popüler çok satıyor ama seramik öğütücü var bu kötü olacak anlamına gelmiyor tabi ancak çelik öğütücü öneriliyor. O da Arçelikte var. Ayrıca basınç değeri daha iyi görünüyor daha iyi çıktı alındığına dair kıyaslama videosu vardı.
Bunun dışında Arçeliğin temizlemesi çok daha kolay görünüyor. Yağlama derdi yok iç mekanizması daha küçük delonghiye benzettim. Belki de bu cihazlar güncellenmiş yeni tarz olabilir.
Ancak Arçelikte ısı ayarı yok. 2 kademe kahve koyuluk ayarı var. Sıcak su veremiyor. Çok önemli olmayabilir tabi. İlk çıkanlarda süt sıcaklığı çok düşüktü sonra süt borusunun oraya metal bir aparat ile satmaya başlamışlar ve o da sütün geçtiği yeri daraltıp daha sıcak verdiğini söyleniyor. Bazıları youtube da akvaryum vanası takıp boruyu daraltarak sıcak süt alabilmişler.
Espresso serüvenim önce yarı otomatik sonra otomatik bir ara kapsüllü derken yine yarı otomatiklere dönüş yapmış bulunmaktayım. Zaten günde 1 2 tane içerim haftasonu belki birkaç kişi daha fazla içer. O yüzden yarı otomatik düşünmeye başladı birkaç dk uğraşmak rahatsız etmez diye.
PHilipsin 8K ya satılan 2200 yada 0820 alacaktım ama ondan da vazgeçtim. Bu cihazlar çabuk sorun çıkartan narin cihazlar gibi gelmeye başladı. Kahve içeriden plastik yerlerden geçiyor çok da iyi olduğunu düşünmüyorum. Temizliği vs içinin kahve tozlarıyla dolması çok hoşuma gitmedi ama fiyat performans olarak en ucuz modeli uygun görmüştüm. Sonra olumsuz yorumları okuyunca düşüncemden vazgeçtim.
Aliden uygun fiyata manuel bir öğütücü aldım. Şimdi vestel veya grundig uygun fiyatlı yarı otomatik bir cihaz mı alsam yoksa delonghi 685 gibi bir şey mi alsam ona karar vermem lazım. Grundigin yeterli olacağını düşünüyorum. 4000 lira civarı fiyatı da gayet uygun.
Daha sonra belki cihazı geliştiririm portafiltre vs. Belki hevesimi alırım otomatiğe geçerim bilmiyorum en azından deneyimlemiş olurum
Bu arada delonghi magnificant evo modelini de beğenmiştim philipsin ve arçeliğin eksikliğini gidermiş gibiydi yani hem küçük mekanizma temizlemesi kolay yağlama vs derdi yok hem sıcaklık ayarı var. Ama günde 1 2 tane içmek için de 16K otomatik makineye vermek istemedim bir de servis garantisinden emin olamadım olumsuz birkaç yorum okuyunca vazgeçtim.
Grundigi alırsam evde öğütücü var belki o bile yeterli olurdu. 6500 tl civarına hem cihaz hem öğütücüye sahip olmuş olacağım. Sıcaklık temizlik süt sıcaklığı köpüğün kalitesizliği gibi dertlerim olmayacak tabi köpük ustalık istiyor diyorlar bilmiyorum ama sonuçta daha kontrol edebileceğim bir cihaz olması açısından belki de hoşuma gider belki gitmez bilmiyorum
Çok kahve yapılıp içilmesi gerekiyorsa mecbur otomatikler daha iyi olabilir.
Aralarında yaklaşık 7 bin TL fark var. Bu farka değer mi?
İlla Philips diyorsanız bence bu kadar fazla vermeye gerek yok. Philips 2300 serisi EP2331 bence yarı yarıya daha ucuz ve yeterli olacaktır.
Arçeliğin sıcaklık sorunu yoksa memnun edecekse bu konuda onu tercih etmeniz daha iyi olabilir tabi arıza servis şans gibi durumlar ne olur bilemiyorum. Sonuçta içini çok bilmiyoruz. Ama kağıt üzerinde daha iyi hatta kıyaslama videosu var.