Phılıps242G5DJEB vs Vıevsonıc VG2401MH

melihaktaş

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 2 ay geçti şaka değil, 2 aydır araştırıyorum bugün yarın diye diye geçti zaman Ve gerçekten 144HZ 1MS monitörler aralarında en iyilerini buldum fakat kullanıcı yorumlarınızı almak istiyorum. Kullanan arkadaşlarım varsa hangisini tercih etmem gerektiğini yazarsa sevinirim.

Viev olan model 1 MS. Onun haricindeki özellikler birbirleri ile hemen hemen aynı.
1= ViewSonic VG2401mh Fiyat=1340TL
(+) Kısa tepki süresi
(+) 8 bit özelliği mevcut ne işe yarıyor bilmiyorum
(+) Renk geçişleri iyi
(-) Renk ayarlarını kayıt eden kumandası yok
(-) 30.000.000:1 kontrast diğer model 80.000.000:1

2= Philips 242G5DJEB Fiyat=1.438,70
(+) VA panel daha canlı renkler
(+) Renk ayarlarını kayıt eden kumandası mevcut (Smartkeypad)
(+) Şekil itibari ile ViewSonic monitörden daha güzel duruyor
(-) Diğer monitörde 1 ms tepki süresi varken bunda 2 ms yazıyor doğrumu bilmiyorum büyük bir etken
(-) Lag süresi fazla FPS tarzı oyunlar için ne kadar etken gösterir.

Potaya yeni giren bir monitör, bu monitörü de açıkladım kendi çapımda fakat karar vermek çok zor

3= Benq XL2430T Fiyat=1475 TL
(+) mat tasarıma sahip (diğer monitörlerin tasarımını bulamadım, mat + yön sayılmaz çok ışık görmeyecek)
(+) Tasarımını çok beğeniyorum ( kablo saklaması, renk düzeni, ayarlanabilir dönme mekanizması gibi)
(+) Renk ayarlarını kayıt eden kumandası mevcut (Smartkeypad)
(-) 8 bit olmaması
(-) VA panel olmaması
(?) Lag süresi
(?) kontrast

Melih, forumda çok görüyorum seni , bende senin durumunda kalmıştım ve tercihimi XL2430T den yana kullanmaya karar vermiştim. Ne yazık ki monitörü alamadım, çünkü o aralar stok tükenmişti ve hiç bir yerde bulamamıştım. Sonra yine aynı paneli kullanan XL2420G yi aldım. Şuan bu monitörü kullanıyorum, 2430T den tek farkı G-Sync özelliği.
Benq nün XL serisinde Lag değerleri çok iyi, buradan görebilirsin:
BenQ XL2430T Review: 144hz Gaming Monitor | DisplayLag
TN panel kullanıldığı için renkler biraz soluk oluyor, ama zaten bunu almadan öncede biliyordum. Bunun dışında canımı sıkan herhangi bir durumla karşılaşmadım. Seninde pişman olacağını zannetmiyorum.

Teşekkürler yorumun için VA panel olmaması kafamı karıştırıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…