Phoenix BIOS mod nasıl yapılır?

DenBay Tech

Hectopat
Makaleler
5
Bir Masaüstü bilgisayara sahibim. Sony VGC-RA940G model olan ve içinde ASUS'un P5LP-VX anakartını taşıyan bir sisteme sahibim. Bu bilgisayara bir takım upgrade yapmıştım. İnternette gördüm ki BIOS'tan Whitelist çıkartma veya bazı engelleri aşmak için BIOS'ları modluyorlarmış. Anakartım P5LP-VX ve bu anakarta en yakın kart P5L-MX olarak görünüyor. Bu P5L-MX Core 2 Duo E4700 gibi CPU'larla uyumlu. İkisinin de Chipseti i945p yani desteklemesi gerekiyor. Masaüstünde şu anda Pentium D 820 çalışmakta lakin Core 2 Duo E4700'e yükseltmek istediğimde çalışmadı. Sanırım bir tür Whitelist ya da tarih eskilğinden ötürü C2D'yi tanıyamadı.

Kullandığım sistem legacy BIOS'a sahip ve UEFI yok. Bu BIOS'u modlamak için nasıl bir yol izlemeliyim ?

P5L-MX'ten birkaç önemli whitelist ilişkili kaynak alıp bunları P5LP-VX rom'a atmak ve kilit kaldırmak mümkün mü ? Herkes AMI'ler için guide hazırlıyor technopat bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…