Phone Guardian güvenilir mi?

AkuTheBoo

Femtopat
Daha fazla  
Bir hafta önce indirmiştim ve yorumlarını gördüğüm gibi silmiştim. Birçok kişi verileri çalıp sattığını, virüslü ve dolandırıcı bir uygulama olduğunu söylüyor ama hem App Store hem de Play Store'da mevcut.

Kullanan veya önceden kullanmış birisi cevap verebilir mi? Telefonumda EBA olduğu için eğer zararlı bir uygulamaysa kimlik bilgilerime de ulaşmış olabilirler çünkü. Bu da beni korkutuyor.

Kimlik yada diğer bilgilerinize erişemez müsterih olun. Yalnızca açık kaldığı sürece veri toplar. Konum, geçmiş vb gibi. Zaten çok daha büyük bir güvenlik açığı olsa her iki platformda da yer alamaz. Fabrika ayarlarına da dönmeniz gereksiz.

Kimlik yada diğer bilgilerinize erişemez müsterih olun. Yalnızca açık kaldığı sürece veri toplar. Konum, geçmiş vb gibi. Zaten çok daha büyük bir güvenlik açığı olsa her iki platformda da yer alamaz. Fabrika ayarlarına da dönmeniz gereksiz.
Gerçekten mi? Beni nasıl rahatlattığınızı bilemezsiniz. Bu konularda bilgisizim ve korktum açıkçası. Teşekkür ederim cevabınız için. :)
kimlik bilgielrini kim ne yapsın
Ben de bilmiyorum :D Paranoyak ben yorumların etkisinde fazla kaldım sanırım.

Gerçekten mi? Beni nasıl rahatlattığınızı bilemezsiniz. Bu konularda bilgisizim ve korktum açıkçası. Teşekkür ederim cevabınız için. :)
Bir de indirdiğiniz uygulamalara her izini vermeyin. Misal bir video oymatma uygulaması indirdiniz, uygulama video oynatmak için ısrarla konum bilgisi yada alakasız izinleri istiyorsa kullanmayın, silin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir de indirdiğiniz uygulamalara her izini vermeyin. Misal bir video oymatma uygulaması indirdiniz, uygulama video oynatmak için ısrarla konum bilgisi yada alakasız izinleri istiyorsa kullanmayın, silin.
Genelde çok uygulama kullanan biri değilim zaten. Sadece telefonumu korusun diye bunu indirmiştim, keşke indirmeseydim. :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu uygulama cihazınızı tehtitlerden korumaktan ziyade HTTP (şifrelenmemiş bağlantı) bağlantıları kendi sunucuları üzerinden yönlendirerek şifreleme yapıyor(!). Tabi bu işlemi yaparken HTTP trafiğindeki bütün verileride görebildiğini söyleyebiliriz. Ek olarak bu tür yazılımlarda telefonunuzu herhangi bir şekilde korumaz. Eğer ciddi bir şekilde telefonunuzu korumak istiyor iseniz güvenilmeyen uygulamalardan uzak durun ve android güncellemelerinizi zamanında ve tam yapın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı