Phonk şarkı nasıl yayınlanır?

firrisn

Decapat
Yer
Türkiye Cumhuriyeti
Bir süredir phonk ile uğraşıyorum, kendimce epey geliştim. Şarkıların herhangi bir getirisi olacağı kesin olmadığı için şarkıları para yatırmadan kullanıcısı çok olan bir platforma çıkarmak istiyorum. Bir de kendimi nasıl tanıtabilirim?

Son düzenleme:
YouTube, Spotify'da yayinla. Sonra YouTube Shorts'ta ve TikTok'ta o phonk ile edit yap. Reklam vermek de olabilir ama eger yabancilara gozukmuyorsa biraz bosa gidebilir.

Senin için GPT ye sordum. Grokada sen sor istiyorsan.

Phonk müzik ile uğraşıp kendinizi geliştirdiyseniz, şarkılarınızı geniş bir kitleyle paylaşmak için ücretsiz ve popüler platformlar harika bir başlangıç noktası olabilir. İşte şarkılarınızı yayımlamak ve kendinizi tanıtmak için izleyebileceğiniz bazı yollar:

Şarkıları Yayınlamak için Platformlar​

1. YouTube: Ücretsiz bir platform olarak, büyük bir dinleyici kitlesine ulaşabilirsiniz. İyi bir kapak görseli ve açıklama eklemek önemli.
  2. SoundCloud: Özellikle bağımsız sanatçılar ve phonk gibi alt türler için oldukça popüler.
  3. Bandcamp: Şarkılarınızı ücretsiz veya isteğe bağlı bir bağış karşılığında yayınlayabilirsiniz.
  4. Audiomack: Ücretsiz müzik yüklemek ve dinleyici kitlesi oluşturmak için uygun bir seçenek.
  5. TikTok: Kısa ve akılda kalıcı şarkılar, viral olma potansiyeline sahiptir.

Kendinizi Tanıtmak​

1. Sosyal Medya:
    • Instagram ve TikTok: Phonk müzik için kısa videolar ve içerikler oluşturabilirsiniz.
    • Twitter: Kendi tarzınız ve şarkılarınızla ilgili düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.
    • Discord: Phonk müzik topluluklarına katılarak eserlerinizi paylaşabilir, geri bildirim alabilirsiniz.
  2. Niş Topluluklar ve Forumlar:
    • Reddit’teki r/Phonk gibi topluluklarda şarkılarınızı paylaşabilirsiniz.
    • Yerel veya çevrimiçi phonk etkinliklerine katılabilirsiniz.
  3. Görsel Kimlik Oluşturma:
    • Şarkılarınız için özgün kapak görselleri tasarlayın. Görseller, dinleyicilerin dikkatini çekmede büyük rol oynar.
    • YouTube veya TikTok’ta şarkılarınızı retro veya vaporwave estetiğiyle birleştiren videolar oluşturabilirsiniz.
  4. Kollaborasyonlar: Diğer phonk sanatçılarıyla iş birliği yaparak, hem onların kitlesine ulaşabilir hem de yeni fikirler geliştirebilirsiniz.
  5. Hashtag Kullanımı: #Phonk, #PhonkMusic gibi popüler etiketleri kullanarak sosyal medya görünürlüğünüzü artırabilirsiniz.

Sabırlı Olun ve Tutarlılığı Sürdürün​

Şarkılarınızın hemen bir getirisi olmayabilir, ancak düzenli olarak paylaşım yaparak ve dinleyicilerle etkileşimde bulunarak organik bir kitle oluşturabilirsiniz. Geri bildirimlere açık olun ve toplulukla bağlarınızı güçlendirin.

YouTube, Spotify'da yayinla. Sonra YouTube Shorts'ta ve TikTok'ta o phonk ile edit yap. Reklam vermek de olabilir ama eger yabancilara gozukmuyorsa biraz bosa gidebilir.

Önerileriniz için teşekkürler. Spotify'da yayınlamak için para yatırmak gerekli diye biliyorum ama buna değeceğini düşünüyorum. Editten kastınız nedir? Anime editi gibi mi yoksa başka türlü mü?

Önerileriniz için teşekkürler. Spotify'da yayımlamak için para yatırmak gerekli diye biliyorum ama buna değeceğini düşünüyorum. Editten kastınız nedir? Anime editi gibi mi yoksa başka türlü mü?

Oyun editi de iyi. Örneğin GoW editi. Ama birçoğunun Phonk'u belli, sizin Phonk'u bilmediğimden hangisine daha çok uyar bilmiyorum.

Cevaplarınız için teşekkürler. Şu anda şarkıyı YouTube'da yayımlamak üzereyim normal video yükler gibi yüklesem sorun çıkar mı acaba bilginiz var mı?

Kanali muzik kanali yapin oyle yukleyin. Belki de muzik yayinlamadan muzik kanali yapilmiyordur.

@firrisn yayinladiysaniz bakabilir miyim?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı