Photoshop içten gölge oluşturmak

Scarheart

Megapat
Katılım
5 Şubat 2014
Mesajlar
547
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Örnek görseldeki kuruyemiş yazısının altındaki opaklaşarak biten siyahlığı nasıl yaparım? Ben yaptığımda üstteki kuruyemiş fotosu da kararmaya başlıyor. Fotografın parlaklıgı gidiyor yani.

 
Siyah fırça seçip en büyük boyuta getir ve opaklığını ayarla.
 
Maskeleyerek yapabilirsiniz, fotoğrafı pnglere bölerek katmanlarla çalışarak yapabilirsiniz. Degrade ile daha hafif bir gölge verebilirsiniz; fazlalığını silgi ile alabilirsiniz.
 
Yeni bir layer açarak o layeri siyah - transparan gradient ile doldurup kasenin geldiği yerleri de yumuşak silgi ile opacity düşürerek birkaç defada temizleyebilirsiniz.
 
Fırçayı bayağı büyük seç opaklığını kıs. Sonra fırçanın sadece üst %20 falan kısmı ile yavaş yavaş fotoğrafın en altına tıkla. Aynı sonucu alırsın
 
Arkadaşlar dediginiz şeylerin bazısını anlamadım. Bazısını denedim olmadı aynısı gibi. Video ile gösterecek var mı? Ya da bunun videosu yok mudur?
 
Seviyenizi bilmediğimden kısaca gradident demiştim. Şuan pc de değilim ama videoya gerek yok çok basit. Önce yeni layer acın açtığınız layera shift erbaalı tutup dikey gradident uygulayın (renkler siyahtan transparent e olsun) tabağın çevresini seçin invert yapıp silgiyle silin.
 
Usta siyah beyaz degrade ekledim. üstü transparan. direk oldu. teşekkürler yardımlar için.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…