Photoshop ve İllustrator için grafik tablet tavsiyesi

Yer
İstanbul/Silivri
Daha fazla  
Photoshop ve İllustrator programlarında kullanmak için 1 adet grafik tablet almaya karar verdim. Ancak marka ve modele karar veremedim.

Yaptığım araştırmalarda gördüğüm kadarıyla piyasaya hakim olan marka Wacom, ancak fiyatı piyasada bulunan diğer markalara göre yüksek. Hemen hemen muadillerinin 2 katı gibi.

Wacom dışında 3-4 marka daha var ve ben Xp-Pen markasından 2 adet model seçtim ama bunlar hakkında hatta grafik tablet hakkında hiç bir fikrim yok.

Youtube dahil internette o kadar araştırmama rağmen pek faydalı olabilecek yorum da bulamadım.

Düşündüğüm modeller şunlar;

Xp-pen Star 06 Kablosuz 2.4g 10x6inç Wireless Grafik Tablet - n11.com (Hem kablolu hem kablosuz bağlantı var.)

Xp-pen Deco 02 P06 Kalemli 8192 Basınç Hassasiyet Grafik Tablet - n11.com (Sadece kablolu bağlantı var.)

Bunların dışında da öneri olursa olur, en fazla 1000 lira vermeyi düşünüyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Demek ki teknoloji forumunda grafik tablet kullanan veya kullanıp da cevap vermek zahmetine katlanmak isteyen kimse yokmuş.

Bugün itibariyle yukarıdaki tabletlerden birinin siparişini verdiğimden dolayı konu kapatılabilir.

Son düzenleme:
Ben Samsung ve Wacom Intuos Pro kullandım ancak aktif kullanmadığım için çok araştırma derdine düşmedim. Kendi tecrübelerimden söyleyebildiğim Samsung'un hayal kırılığı, Wacom'un da tartışmasız öncü marka olduğu yönde. XP-Pen'i ilk defa duyuyorum.

Bu işin en sağlıklısı çevrede alıp deneyebileceğin biri varsa onlardan temin etmek ya da Twitch gibi sitelerde dijital sanatla uğraşan kişilere birebir sormak, fikir toplamak. Paylaşabileceğim bilgi bunlardan ibaret. Ayrıca içine sinmezse iade et gitsin, az para değil.

Konu kapanabilir. Hiç bir tavsiye alamadım, kendi araştırmalarım ile karar vererek Xp-Pen Star 06 marka/modeli satın aldım. 2-3 günlük kullanım süremle memnun kaldım.
Konuyu kapatmayın isterseniz, düştüğünüz duruma bizide düşürmeyin lütfen! Görüyorum ki yaklaşık 2 yıldır kullandığınız Xp pen star 06 modelinden ne kadar memnun kaldınız? Yada başka öneriniz varmı? Bütçe 1000tl civarı teşekkürler.

Konuyu kapatmayın isterseniz, düştüğünüz duruma bizide düşürmeyin lütfen! Görüyorum ki yaklaşık 2 yıldır kullandığınız Xp pen star 06 modelinden ne kadar memnun kaldınız? Yada başka öneriniz varmı? Bütçe 1000tl civarı teşekkürler.
Bu tabletten başka tablet kullanmadığım için başka kıyaslama yapamayacağım. Ben tabletimden memnunum. Yüzeyi geniş ama isterseniz ki ben öyle yapıyorum ne kadar bir yüzey kullanmak istiyorsanız bilgisayara kuracağınız ürünün programı ile ayarlayabiliyorsunuz. Programda bulunan resimdeki yüzeyin kullanmak istediğiniz kadarını maus ile seçiyorsunuz ve sadece o alan tablet oluyor. Yine aynı program ile basınç ayarı, kalem ve tablet üzerindeki tuşlara istediğiniz atamaları yapıyorsunuz. Kalemi yeterince kaliteli, 2 yıl kadar kullandım ve hiç bir arıza vs. yaşamadım. Yeterince kalem ucu tabletle birlikte geliyor. Ben bu tableti tavsiye ederim, sizin soracağınız bir şey varsa cevaplayım.

Bu tabletten başka tablet kullanmadığım için başka kıyaslama yapamayacağım. Ben tabletimden memnunum. Yüzeyi geniş ama isterseniz ki ben öyle yapıyorum ne kadar bir yüzey kullanmak istiyorsanız bilgisayara kuracağınız ürünün programı ile ayarlayabiliyorsunuz. Programda bulunan resimdeki yüzeyin kullanmak istediğiniz kadarını fare ile seçiyorsunuz ve sadece o alan tablet oluyor. Yine aynı program ile basınç ayarı, kalem ve tablet üzerindeki tuşlara istediğiniz atamaları yapıyorsunuz. Kalemi yeterince kaliteli, 2 yıl kadar kullandım ve hiçbir arıza vs. yaşamadım. Yeterince kalem ucu tabletle birlikte geliyor. Ben bu tableti tavsiye ederim, sizin soracağınız bir şey varsa cevaplayım.

Teşekkür ederim iki yılın sonunda hâlâ memnun olduğunuza göre demek ki iyi bir cihaz. Başka sorum yok sağolun.

Merhaba. Gördüğüm kadarıyla eğer bir sıkıntı olmadıysa yaklaşık 3 yıldır tableti kullanıyorsunuz. Ve çizim yapıyorsunuz. Aşırı fazla dijital çizim yapmıyorum ama hobi olarak bir şeyler yapmak istiyorum. Yani başlangıç olacak gibi. Ama diğer Wacom one by small gibi modeller küçük gelir gibi geliyor. Sizin aldığınız da 1300TL civarında. Sizce başlangıç ve hobi olarak kullanmak için hem büyük hem de pahalı mı olur?

M
Merhaba. Gördüğüm kadarıyla eğer bir sıkıntı olmadıysa yaklaşık 3 yıldır tableti kullanıyorsunuz. Ve çizim yapıyorsunuz. Aşırı fazla dijital çizim yapmıyorum ama hobi olarak bir şeyler yapmak istiyorum. Yani başlangıç olacak gibi. Ama diğer Wacom one by small gibi modeller küçük gelir gibi geliyor. Sizin aldığınız da 1300TL civarında. Sizce başlangıç ve hobi olarak kullanmak için hem büyük hem de pahalı mı olur?

Merhaba ben XP-Pen deco 03 kablosuz dijital grafik çizim tabletini aldım memnunum, tavsiye ederim, kaliteli olsun ve fazla para vermek istemiyorum derseniz bu ürün işinizi fazlasıyla görecektir.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı