Photoshop'ta hızlı bir şekilde renk nasıl ayarlanır?

Makaleler
2
Yer
Malatya
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
İyi günler. Yakında bir düğün yerinde, çekilen düğün fotoğraflarının hızlı bir şekilde parlaklığını ve renk tonlanmasını ayarlamam gerekiyor. Ben normalde camera RAW'dan yapıyorum. Bunu daha hızlı bir hale getirebilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Lightroom kullanırsanız çok daha hızlı olur. Ama rütuş da yapacaksanız PS daha hızlı olur. Preset kullanabilirsiniz. Zaten PS'de düzenleme yapmak oldukça hızlı.

PS kullanmam gerekiyor, resim baskıları biliyorsunuz hızlı çıkması lazım ve düğündeki insanların beğenebileceği resim olması gerekiyor bu yüzden hızlı olması lazım.

PS kullanmam gerekiyor, resim baskıları biliyorsunuz hızlı çıkması lazım ve düğündeki insanların beğenebileceği resim olması gerekiyor bu yüzden hızlı olması lazım.
Çok fazla ayar yapacağınızı sanmıyorum, kusur örtmek zaten çok hızlı bir işlem, parlaklık ve doygunlukla biraz oynarsanız yeterli bir fotoğraf ortaya çıkacaktır sanıyorum. Eğer tüm fotolar aynı ortamda aynı şartlarda çekilecekse 1 fotoğrafta kaba ayar yaptıktan sonra bu ayarı kopyalayıp diğer fotoğraflara yapıştırarak zaman kazanabilirsiniz.

Çok fazla ayar yapacağınızı sanmıyorum, kusur örtmek zaten çok hızlı bir işlem, parlaklık ve doygunlukla biraz oynarsanız yeterli bir fotoğraf ortaya çıkacaktır sanıyorum. Eğer tüm fotolar aynı ortamda aynı şartlarda çekilecekse 1 fotoğrafta kaba ayar yaptıktan sonra bu ayarı kopyalayıp diğer fotoğraflara yapıştırarak zaman kazanabilirsiniz.

Her fotoğrafın açısı farklı olursa mecburen hepsine ayrı parlaklık ve doygunluk ayarlamam gerekiyor.

Camera RAW bu iş için en iyisi ama çok uğraşmak istemezsen ortalama bir doygunluk seviyesi ayarlayıp bir grup oluştur. Sonra resimleri aynı kaydet geç ama her fotoğraf farklı ışık olacağı için her zaman işine yaramaz.

Camera RAW bu iş için en iyisi ama çok uğraşmak istemezsen ortalama bir doygunluk seviyesi ayarlayıp bir grup oluştur. Sonra resimleri aynı kaydet geç ama her fotoğraf farklı ışık olacağı için her zaman işine yaramaz.

Orada çalışan arkadaşım dedi ki RAW iyi ama daha hızlı olması için CTRL+u, CTRL+m gibi kısayolları kullanarak daha hızlı yapmamı tavsiye etti.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı