PHP' de başka bir sayfadan değişken göstermek

Ouxhax

Megapat
SQL sorgusu ile konuları getirdiğim bir konu.php sayfam var. Bu sayfadaki sonuçları ise AJAX ile göstermek istediğim sayfaya çağırıyorum. konu.php sayfasında konuları echo ile yazdırırken div yapıları kullanıyorum. Divlerin içinde ise sorgudan gelen başlık, tarih vb. verileri değişken kullanarak gösteriyorum. Daha iyi anlaşılması için aşağıda göstereceğim.

PHP:
<?php

sql sorgusu

echo "
<div class='konu'>

<div class='baslik'>
<h2>$veri[baslik]</h2>
<div class='tsy'>
$veri[tarih] $veri[yazar]
</div>
</div>

<div class='icerik'>
$veri[icerik]
</div>
</div>";

?>

Echo içindeki yapıyı başka sorgu sayfalarında da kullanmam gerekiyor. Bunun için her seferinde kopyalamak yerine
include ile çağırmayı denedim. Divler başarılı şekilde geliyor ancak değişkenlerim include ettiğim sayfada bulunan sorgudaki verileri göstermiyor, olduğu gibi kendisi geliyor. İstediğim olayı nasıl sağlarım?

localhost/konu.php olarak çalıştırdığınızda sorunsuz çalışıyor mu? Çalıştırdığınızda konu.php herhangi bir get veya post değeri alıyor mu?

localhost/konu.php olarak düzgün çalışmakta. POST'dan gelen değerler ile sorgumu çalıştırıp verileri yazdırabiliyorum. Dosyadakileri değişkene atayıp değişkeni yazdırdım, direk dosyayı yazdırdım ama çözüm bulamadım. Echo içindekileri başka bir dosyadan çağırdığım zaman $veri[baslik] olarak görünüyor. Yapmaya çalıştığım yöntem mi yanlış acaba bilemedim.

Anladığım kadarıyla konu.php sayfasının çalışması için post ile değer alması gerek. Diğer sayfadan include edildiğinde post değişkenleri alamayıp sorguyu hazırlayamıyor. konu.php içerisinde değişkenleri get ile alıp, include("konu.php?ad='ahmet'&soyad='veli'") biciminde include ettiğiniz sayfadan verileri get ile göndermeyi deneyebilirsiniz.

Birde, $baslik=$veri[baslik] olarak atayıp echo içinde $baslik olarak değilkenleri yazdırmayı deneyebilirsiniz, bazen köşeli parantez içinde sıkıntı çıkartıyor.

Son düzenleme:
Son yazdığınız problemi halletti. Aklıma gelmemişti parantezden kaynaklanacağı. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…