- Makaleler
- 7
Metin belgesi oluştur -> İsim değiştir -> Uzantıyı .php olarak kaydet.
Arkadaşlar merhaba, geçen günde buna benzer bir konu açmıştım. O gün VSC'nin Live Server eklentisi ile çözdüm. Şu an bir PHP dosyasını açmak istiyorum ancak bu etapta Live Server eklentisi çalışmıyor. Bir PHP dosyasını nasıl açabilirim?
@300319
Nasıl görüntüleyebilirim manasında sormuştum hocam.Visual Studio Code ile açmanı öneririm. İlla şimdi açacağım diyorsan not defteri ile açılıyor.
XAMPP indir, mysql başlat. Php dosyasını da XAMPP dosyalarının içindeki htdocs klasörünün içine kaydet. Tarayıcının arama kısmına gelip localhost yaz. Daha sonra kaydettiğin PHP dosyasına oradan tıklayarak açabilirsin.Nasıl görüntüleyebilirim manasında sormuştum hocam.
Ee yanlış bir şey demedim. Hatta dediğinin hemen hemen aynısını yazmışım. Visual Studio Code sadece bir IDE. Not defteri gibi.Nasıl açabilirim diyor.
Visual Studio Code ile açmanı öneririm. İlla şimdi açacağım diyorsan not defteri ile açılıyor.
Bunun için bir video gibi bir şey var mı?Apache server içeren bir paket yazılım yüklemeniz lazım. PHP sunucu olmadan çalışmaz.
XAMPP kurulum ve kullanımı videoları YouTube'da vardır.Bunun için bir video gibi bir şey var mı?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.