PHP form veri güncelleme

Makaleler
2
Merhabalar. Ödev kısmında doktor branşını tam yazmadığım için hepsini veritabanından tek tek yapmak yerine doktorları listelediğim sayfada güncelle butonuna basıldığında ve doktor ID'sine göre yeni sayfada yeni branş adını girip butona basınca kaydetmek istiyorum. Kodlarda hata mı var, veriyi güncelleyemiyorum?

PHP:
<?php
include("baglan.php");
$id=$_GET['Id'];
$bransAd = $_POST['bransAd'];
$update = mysqli_query($baglanti,"UPDATE doktor SET Doktor_BransAd = '$bransAd', where Doktor_Id='$id'");
header('Location: doktoroku.php');
if ($update)
{

}
else
{
    echo "Hata var";
}

?>

Update sorgusu çalışmadan header location çalışıyor. Eğer update çalışırsa header methodu olmalı. Yani header methodu if sorgusu içinde olmalı.

Mantık hatası var o yüzden bunu loglarda göremezsin. Düşünmek gerek.

O an kopyala yapıştır yaparken mi oldu bilmiyorum. Header metodu if sorgusu içindeyken yönlendirme yapıyor ama veri yine güncellenmiyor. ID kaldırsam çalışır ama bu seferde bütün veriler güncellenmiş oluyor.

Demek ki id'yi yanlış aktarıyorsun. Bu PHP dosyasına Id gönderiyor musun? Bence İd'yi forma hidden input ile ekle.

Senin kodunu kopyaladım biraz kendime göre şekillendirdim ve şu şekilde oldu ve çalıştı

<?php
include("baglan.php");
if(isset($_POST["guncelle"])){
$baslik = $_POST['baslik'];
$update = mysqli_query($baglan,"UPDATE ayarlar SET baslik = '$baslik'");
header('Location: index.php');
if ($update)
{

}
else
{
echo "Hata var";
}
}
?>
Tanımladığım dosyaları kısaca tanıtmak gerekirse baglan.php dosyam veritabanı bağlantı dosyam, guncelle butonumun ismi, $baslik ise benim değiştirmek istediğim sayfa title kısmı değiştirme ismi bunu kendine göre şekillendirebilirsin istersen

Son düzenleme:

Hocam ilginiz için teşekkürler. Sınavlar bitsin deneyeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…