PHP Güncelleme Kısmında Resim Güncelleme

nikoisbackx

Hectopat
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Meslek
Software Engineer
Merhabalar. temel olarak PHP ile CRUD işlemlerinin yapıldığı bir ödev hazırlıyorum. Ekleme, güncelleme, silmede herhangi bir sorun yok. hepsi iyi çalışıyor ancak tek sorun güncelleme ekranında kayda ait resim dosyası.

Şimdi kayıtlarda düzenlemek istediğim kaydın üstüne tıklandığında kayıt düzenle sayfası açılıp kaydın ID'sine göre kayıt bilgilerini getiriyorum ama kaydın resim bilgisini file tipindeki inputa nasıl çekeceğim, onu yapamadım bir türlü. Umarım anlatabilmişimdir. Teşekkürler.

File tipindeki input lokaldeki dosya yolu bilgisini tutar. Güncelleme formunda, yeni bir dosya seçilmediği sürece bir görevi yoktur. Güncelle butonuna tıklandığında formun file input'u boşsa upload kodunu aktif etmezsiniz.
PHP:
if ($_POST['file'] != null){
    //upload işlemi başlat
}

File tipindeki input lokaldeki dosya yolu bilgisini tutar. Güncelleme formunda, yeni bir dosya seçilmediği sürece bir görevi yoktur. Güncelle butonuna tıklandığında formun file input'u boşsa upload kodunu aktif etmezsiniz.
PHP:
if ($_POST['file'] != null){
    //upload işlemi başlat
}
Fikir için teşekkürler. Çalışmadı ancak şu kod ile çözdüm olayı.
PHP:
#resim seçilmiş ise güncelleme işlemini yap
if ($_FILES['uploadImage']['name'] != null){

echo "update!";   

}

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı