PHP ile mail gönderme çalışmıyor

Metin Önal

Megapat
Katılım
31 Temmuz 2017
Mesajlar
182
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Dostlarım merhaba. İşletmem için web sitesi tasarladım. Kafamdaki düşünce şu şekil: Dükkana gelen müşterilere QR kod ile web siteme yönlendirmek, baskı yapmak istedikleri dosyayı mail üzerinden ekleyip ebatını rengini vs seçtirmek istiyorum. Daha sonra gönder tuşu ile bilgilerin mail adresime gelmesini istiyorum. Bunun için HTML dosyasına form kod bloğu açıp gerekli işlemleri yaptım. Daha sonra Action kısmına oluşturduğum PHP dosyasına yönlendirdim. PHP dosyasının içini de eklediğim resim gibi doldurdum. Mail gönderip göndermeme durumunu gösterecek uyarı kodunu da ekledim. Ama her seferinde gönderilemedi hatası alıyorum. Web tasarım işlerinde yeniyim. Öğrendikçe yapıyorum. Acaba hosting panelinde mi bir ayar yapmam gerekiyor? Ya da kodlarımda mı bir hata var. Cevaplarsanız çok sevinirim. Teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hostingin e-posta servisi varsa oradan SMTP açıp şifre almanız lazım. Yoksa Yandex-Google tarzı bir yerden hesap açıp oradan bazı bilgiler almanız lazım. Bu şekilde havadan gitmez mail.
 
Dostum şimdi SMTP kullanarak denedim ama ne yazık ki yine olmadı. Kod bloğunda herhangi bir hata mı var?
 
Hata çıktısını burada paylaşır mısınız?

Bir de panelden TLS yapıp o şekilde deneyin. Kodda gözüme çarpan bir yanlış yok.
 
Hata çıktısını burada paylaşır mısınız?

Bir de panelden TLS yapıp o şekilde deneyin. Kodda gözüme çarpan bir yanlış yok.
TLS yaptığımda da olmadı. Herhangi bir hata çıktısı almıyorum. Eposta başarı ile gönderilmiştir diyor. Ama mail düşmüyor.
 
Bu PHP kodu güvenlik açığı kaynıyor. Çok kolay hacklenir. POST ile gönderdiğiniz verileri işlemeden önce güvenlik işlemlerinden geçirmeniz lazım.
 
Bu PHP kodu güvenlik açığı kaynıyor. Çok kolay hacklenir. POST ile gönderdiğiniz verileri işlemeden önce güvenlik işlemlerinden geçirmeniz lazım.

Dostum küçük bir fotokopicimiz var. Dükkana gelen kişilerin önerisiyle bir web sitesi açtım. 2 yurtla anlaşmamız var. Oradaki öğrencilere attım siteyi ve daha iyi olduğunu söylediler. Hacklenmek gibi bir derdim yok. Hacklenirsem de maksimum neyimi ele geçirebilirler ki? En fazla öğrencilerin ders notlarını. Kullanacaklarsa buyursun gelsinler ben vereyim. Yeter ki okuyup bir şeyler öğrensinler . Bu arada sorunu hallettim. Ufak bir araştırma yaptım ve biraz da ChatGPT'den faydalandım. İlgin için teşekkür ederim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…