PHP ile sohbet sayfasını yenileme

• Konuyu başlatan txc
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 1.885

txc

Kilopat
Daha fazla  
Selamlar dostlar, PHP ile şu şekilde bir sohbet sayfası yaptım;

1646833548799.png

Fakat sorun şu ki, karşı taraf mesaj gönderdiğinde sayfayı yenilemedikçe mesajları göremiyorsunuz.
Bunun için de şöyle bir çözüm üretmiştim

PHP:
<meta http-equiv="refresh" content="10;">

Bundaki sıkıntı ise şu oldu, 10 saniyede bir yenilediği için tam siz mesaj yazarken sayfayı yeniler ise yazdığınız mesaj da gitmiş oluyor.
Çözüm önerisi olan var ise bekliyorum.
Sadece mesajların yazılı olduğu bölümün yenileneceği, mesaj yazma kısmının etkilenmeyeceği bir yenileme sistemi yazılabilir mi? Yazılamaz ise ne gibi bir çözüm üretilebilir? Şimdiden teşekkürler.

İnternette'ki mesajlaşma PHP örneklerini incelersen soruna yanıt bulabilirsin. Senin aradığın çok büyük ihtimal ile "anında mesajlaşma sistemi" bu şekilde aratırsan sonucuna daha kolay ulaşabilirsin.

Selamlar dostlar, PHP ile şu şekilde bir sohbet sayfası yaptım;

Eki Görüntüle 1326743

Fakat sorun şu ki, karşı taraf mesaj gönderdiğinde sayfayı yenilemedikçe mesajları göremiyorsunuz.
Bunun için de şöyle bir çözüm üretmiştim

PHP:
<meta http-equiv="refresh" content="10;">

Bundaki sıkıntı ise şu oldu, 10 saniyede bir yenilediği için tam siz mesaj yazarken sayfayı yeniler ise yazdığınız mesaj da gitmiş oluyor.
Çözüm önerisi olan var ise bekliyorum.
Sadece mesajların yazılı olduğu bölümün yenileneceği, mesaj yazma kısmının etkilenmeyeceği bir yenileme sistemi yazılabilir mi? Yazılamaz ise ne gibi bir çözüm üretilebilir? Şimdiden teşekkürler.
Aradığınız şeyin tam karşılığı AJAX'tir. İnternette aratarak detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Real Time olmadığı sürece çok verimsiz olacak ancak bir buna çözüm önerisi sunabilirim.

JavaScript ile mesaj kutusunun etkinliğini kontrol edip kodunu ona göre çalıştırabilirsin.

Chat programı yapmak istiyorsan server tarafını da kodlaman gerekiyor.
Yani bahsettiğin sorun üzerinden anlatacak olur isem , karşı taraf post gönderdiğinde bu post server a iletiliyor. Senin bunu anlaman için server ' ı dinlemen gerekiyor.

Bunu php ile değil javascript ile daha kolay yapabilirsin.
Araştırman gereken anahtar kelimeler : Node.js ve socket.io

Örnek olması açısından youtube da çıkan ilk örneği paylaşıyorum.
İyi kodlamalar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı