PHP Laravel canlı sunucuda çalıştırma

koese

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
işlemci: i3 10110U
Ram: 20GB
ekran kartı: intel graphics
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Öncelikle merhaba arkadaşlar, Laravel'de XAMPP da geliştirdiğim uygulamayı canlıya almak istedim. Env dosyasını düzenledim. İnternetten baktım fakat bootstrap/cache/config.php dosyasını sildiklerini gördüm. Sildiğimde target class [auth] does not exist. Hatası aldım. Config dosyasını düzenlemeye çalıştım bu sefer de beyaz ekran boş sayfa geldi. Acil yardım edebilecek birisi var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam, bu hatanın nedeni genellikle önbelleklerin temizlenmemiş olmasından kaynaklanıyor. Canlıya aldığında php artisan config:cache ve php artisan route:cache komutlarını çalıştırmayı unutmuş olabilirsin. Ayrıca bootstrap/cache klasörünü manuel olarak temizlemek de işe yarayabilir. Eğer hâlâ sorun devam ediyorsa, .env dosyasını tekrar kontrol et ve sunucunun doğru PHP versiyonunu kullandığından emin ol.

Host hizmetiyle görüştüm PHP verison 8.2 olarak düzenlediklerini söylediler cache i manuel silip tekrar deneyeceğim hocam o klasörü komple silsem sorun olur mu bootstrap/cache klasörünü?

Hocam denedim şimdi ama target class [auth] does not exist hatası veriyor. Benden kaynaklı bir sorun mu anlamadım env dosyasında da herhangi bir hata yok.

config ile cache temizlediğimde target class auth does not exist hatası veriyor hiçbir şey anlamadım

Hocam şöyle hallettim o config.php içerisindeki tüm yolları falan değiştirdim sunucumun yoluna göre ayarladım geldi.

Hocam Config'i temizlediğim zaman neden target class auth hatası alıyorum? Bir bilginiz var mı?

Son düzenleme:
Hocam Config'i temizlediğim zaman neden target class auth hatası alıyorum? Bir bilginiz var mı?

Hocam sen php artisan config:clear ya da php artisan config:cache yaptığında Laravel tüm servis sağlayıcıları ve facade'ları yeniden yüklemeye çalışıyor. Ama Auth facadesi ya da auth servis provider'ı config/app.php içinde düzgün tanımlı değilse veya composer dump-autoload yapılmamışsa o “target class [auth] does not exist” hatasını veriyor.

Yani özetle ya şu üç durumdan biri oluyordur:

config/app.php içinde 'providers' ya da 'aliases' kısmında eksik var.

composer install ya da composer dump-autoload yapılmamış.

config cache silinince Laravel eksik yapılandırmayla baş başa kalıyor.

Aslında çözmüşsün ama bir de şu sırayı izle:

composer dump-autoload

php artisan config:clear

php artisan cache:clear

php artisan config:cache

Doğru anladım mı?
Composer zaten yüklü

Sıralama şu şekilde olacak :

composer dump-autoload

Aynen hocam sıralama tam olarak bu şekilde olacak, bu sırayla gidince auth hatasının da düzelmesi gerek.

Ne demek hocam deneyin başka bir sorun olursa yazın birlikte halletmeye çalışalım.
Kod:
C:\-\-\-\->composer dump-autoload
Generating optimized autoload files
> Illuminate\Foundation\ComposerScripts::postAutoloadDump
> @php artisan package:discover --ansi

In Container.php line 1019:

Target class [auth] does not exist.

In Container.php line 1017:

Class "auth" does not exist

Script @php artisan package:discover --ansi handling the post-autoload-dump event returned with error code 1

hocam verdiğiniz sıralamayla giderken daha ilkinde bu hatayı aldım bu target class [auth] does not exist. Nerde yanlış yapıyorum.

Hocam buradaki olay şu gibi duruyor auth servis provider ya da ilgili konfigürasyonlar tam yüklenmemiş ya da dosyalarda bir eksiklik var.

İlk önerim config/app.php içinde 'providers' kısmında şu satır var mı bak:

Illuminate\Auth\AuthServiceProvider::class

.env dosyanda APP_ENV=production yazıyorsa onu şimdilik local yap.

Sonra şu sırayla tekrar dene:

php artisan clear-compiled
composer dump-autoload

Yine olmazsa bana config/app.php ve composer.json dosyalarının auth ile ilgili yerlerini atabilir misin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…