PHP mi, JavaScript mi?

Sw4bx

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Programmer
Şu anda HTML & CSS ile basit düzeylerde web sitesi vb. şeyler yazabiliyorum. Fakat kendimi geliştirmem gerektiğini düşünüyorum bunun içinde farklı bir yazılım dili öğrenmek istiyorum. JavaScript - PHP gibi ancak hangisi daha kolay, hangisiyle daha detaylı şeyler yapılabilir fikrim yok.

Php backend bir dil, Javascript ise hem frontend hem de node.js ile backend bir dil. İkisini de bilen birisi olarak sadece Javascript'e yoğunlaşmanı öneririm. İki şeyle uğraşmaktansa 1 şeyde daha profesyonel olmak her zaman daha iyidir..

Backend yazacağınızı varsayacaksak şu an Node.js PHP'ye göre daha baskın diyebilirim. Hem bildiğim kadarıyla PHP yazanların maaşları da Node.js'e göre düşük kalıyor. Aslında X y dilinden ziyade hangisi işimize yararsa onu kullanırız genelde yazılımda yani böyle yaklaşmak daha mantıklı illa birisinin fanatiği olmaya gerek yok ancak şöyle bir durum da var bir dilde uzmanlaşmadan diğerine geçmek de zor oluyor diye bu böyle uzayıp gider kısaca HTML CSS bilginizde varsa zaten otomatik JavaScript'i öğrenmek isteyeceksiniz ileride JavaScript ile hem backend hem frontend yazabilirsiniz bu iki seçenek arasından bence JavaScript'i öğrenmeniz daha mantıklı olacaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı