PHP ödevi nasıl yapılabilir?

Canklct

Hectopat
Daha fazla  
Hocamız bizden bir ekranın açılmasını ve o ekranda bir text box olacağı ve altında da düzenle sil ekle ve bu mesajları indexin içine yazdırmamızı söyledi yardım eder misiniz?

Biraz daha detay verir misin? PHP ile index dosyasına 3 buton mu eklemek istiyorsunuz?

Anlaşılır değil soru.
Veri ekleyip, düzenleyip sonra da silmek için butonlar olacak ve veri tabanı işlemleri olacak mı?

Şöyle anlatayım localhostumuzda bir text box olacak altına da düzenle/sil/ekle butonları olacak ve bunları eklediğimizde bu veriler veritabanınına işlenecek. Hem bu bağlantıyı yapıp hem bunları nasıl kodlara ekleyebilirim.Php de acemiyim.

XAMPP kullanıp önce bir local DB ve local web server kurman gerekiyor. Bunu yaptıktan sonra kodlamaya geçersin. İlk işin veritabanı kullanmayı öğrenmek olmalı. Nasıl veri çekersin, gönderirsin, tablolar ve dbler nasıl oluşturulur vs vs. İkinci olarak PHPde nasıl SQL bağlantısı kuracağını öğrenmelisin. Son olarak bunları bir araya getireceksin.

Not: Textbox ve button oluşturmaktan bahsetmedim çünkü bildiğini varsayıyorum.
2. not: Tek local server kurma yöntemi XAMPP değil ancak görece kolay olduğu ve baya dolu dolu olduğu için tavsiye ediyorum.

Bahsedilen işlemleri yaptıktan sonra ödevi bitirebilmen için sana hazır halini bırakıyorum.
Videoda da nasıl bir uygulama olduğunu gösterdim.
Veritabanı açıp aşağıdaki yüklediğim arşivden .SQL dosyasını içeri aktarıp kendi bilgilerine göre düzenleyip veri eklediğinde sistemin çalıştığını görebilirsin.

Tavsiyem; projeyi inceleyip baştan sonra kendin yapman. Umarım işine yarar kolay gelsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çok teşekkür ederim hocam yeni gördüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…