PHP'de:OOP ile ArrayObject'in ne alakası var ben bunu anlamış değilim. Sınıf ve Class'ı sağlıyor mu dil sana? Gerisi o kadarda önemli değil. Ayrıca ArrayObject PHP 5 ilk çıktığında OOP odaklı gelmedi. ArrayObject'in ne işe yaradığını biraz araştır bence.
Sınıf, class olarak yanlış yazmışım fonksiyonlar ve sınıflar. Ayrıca isObject dilin çok yönlü olmasından dolayı kaynaklanıyor.PHP'de:
array, object degil.
Object olan ArrayObject, array degil.
Ayrica sinif ve class ayni sey.
Class in olmasi OOP yi destekledigini garanti etmez. OOP nin ne oldugu hakkinda bir fikrin var mi? "Class tanimlayabiliyorum, o halde gerisi onemli degil, OOP destegi var demektir" zihniyetiyle konusup, bir de bana arastirma tavsiyesi veriyorsun ; )
PL/SQL de de object tanimlarsin, o da Object Oriented o zaman.
isObject diye bir fonksiyona ihtiyac duyan dille OOP ogrenilmez. Adam variable'in object olup olmadigini anlayabilmen icin dile fonksiyon tanimlamak zorunda kalmis.
Goster bana, Object Oriented programlama yapabildigin kac tane dilde isObject() gibi bir fonksiyon var?
OOP dillerde getType() , typeOf() , type() tarzi fonksiyonlar olur. Primitif olmayan Her sey zaten bir objecttir, sen run-time'da tipini kontrol edersin. Primitif tiplerin de Object wrapper'lari olur. Ayrica isObject() gibi sacma bir seye ihtiyac duymazsin, cunku zaten primitif olmayan her sey objedir.
Java: getClass(), instance of
C# : getType()
python: type()
gibi.
Bize OOP mantığını bu şekilde ögretiyorlar genellikle. Diliniz varsa izleyebilirsiniz. Ayrıca OOP mantığını istediğiniz dilde öğrenebilirsiniz , PHP falan yanlış değil.
Dersimi gayet iyi dinledim sen o videoyu ne kadar acıp dinledin acaba? İstediğin dil derken abartmış olabilirim fakat bir çok dilde OOP oluyor , Py,Php,c ++ vs vs. Sen yukarıda gelmiş diyorsun ki PHP ile olmaz git başka dil ile öğren ben bunu ilk defa senden duyuyorum.Verdigin linki kendin izledin mi? Ya izlememissin ya da dersini dinlememissin.
Adam state machine diyor, method diyor, class diyor. Bunun uzerine polymorphism ler abstraction lar gelecek.
Bu konseptleri icermeyen programlama diliyle nasil ogreneceksin?
Pure functional bir programlama diliyle nasil ogreneceksin?
Atip tutuyorsunuz bari dayanaginiz olsun, her dille ogrenirmissin : )
Bize Lisp ile yazilmis polymorphic bir class ornegi goster rica etsem, OOP ogrenmek isteyen insanlara Lisp diliyle de mumkun oldugunu gostermis olursun.
PHP OO paradigmasinin uzrerine insa edilen bir dil degil.Dersimi gayet iyi dinledim sen o videoyu ne kadar acıp dinledin acaba? İstediğin dil derken abartmış olabilirim fakat bir çok dilde OOP oluyor , Py,Php,c ++ vs vs. Sen yukarıda gelmiş diyorsun ki PHP ile olmaz git başka dil ile öğren ben bunu ilk defa senden duyuyorum.
Object Oriented Programming öğrenebilirsin. Bu PHP için de geçerli JAVA için de geçerli. Hocanız size OOP sadece Java, C# ile yapılır falan mı dedi anlamadım. Neyse final haftam geçip tekrar ülkeme döndüğüm zaman senin uzun uzadıya tartışırız.