PHP, Python, C++ sonrası hangi dil öğrenilmeli?

Sadece syntax öğrenmeyi dil öğrenmek sanmıyorsan ve c++'ı bitirdim diyorsan UE5 indirip oyun yapmayı deneyebilirsin.
hocam daha bitmedi zaten ama bitince ne yapmak gerektiğini bilmiyordum sadece.

Yine çorap değiştirir gibi programlama dili değiştiren biri. Lütfen, rica ederim, dillere hedef gözüyle bakmaktan vazgeçin. Bu diller hedef ürünü ortaya çıkarabilmek, amacımızı yerine getirebilmek üzere var olan araçlar. Bunların 15 tanesini bilsen ne kullanamadıktan sonra. Her bir dilin birden fazla kullanım senaryosu dolayısıyla farklı toolları ve farklı kullanım şekilleri var. Python'da data analizde yapılıyor, web sitesi için backend'de yazılıyor, ml ve ai gibi işler içinde kullanılıyor. Python biliyorum diyen herkes web backend yazabiliyor mu? Yada ml? Yada data analiz? Yada test otomasyonları? Hayır. Hepsi farklı alan. Bunlar bir araç, amaca hizmet için var.

Syntax'ını biliyorum deyince dili öğrenmiş olmuyorsun ayrıca. C++'ta socket programlamayla ilgi bir şeyler yap desem belki yapamayacaksın. Unique pointer veya shared pointer desem ne onlar diyeceksin muhtemelen. Raw pointerdan ötesini bile görmemiş olabilirsin.

Son düzenleme:
java deneyebilirsin
ASLINDA BUGÜN ONU DÜŞÜNDÜM . Acaba bu sene sadece javascript mi çalışsam diye düşündüm. Sadece javascript iş arayan ilanlar var .

hocam yazılım ile ilgili şu an sadece bilgisayar programcılığı okuyorum ama ml,unique pointer, raw bunlaar ne nasıl öğrenirim bunalrı?

Hocam yazılım ile ilgili şu an sadece bilgisayar programcılığı okuyorum ama ML, unique pointer, RAW bunlaar ne nasıl öğrenirim bunalrı?

Hocam ben de sizin gibi dil değiştiriyordum geröekten fark etmeseniz bile aşırı kötü ama artık onu bıraktım ben de C ile çalışıyorum bu tür pointer ile alakalı konuları falan kısa bir Google'ya da YouTube araması ile İngilizce bir şekilde bulursunuz.

hocam ben sürekli dil değiştirmiyorum onu idda eden yukarıdaki arkadaş. Html ,css bitti php ye başladım ama ayrıyeten css ve html ile ilgili proje de çalışıyorum sonrasında pyhton a geçeceğim sonrada c++ bunlarla ilgili 3,4 ay proje geliştirip öğrenmeye devam edceğim ama iş ilanlarına bakıyorum bunalr dışında başka yetkiler arıyorlar.Ben de o yüzden dedim ne yapsam diye. Bu sene güz dönemimed programlama 1 ve mobil uygulama geliştirme dersim var onlar üzerinde yoğunlaşmayı düşünüyorum.Ya da javascript mi çalışsam 1 sene diye düşündüm.Youtube da projeler görüyorum ondan doalyı javascript de öğrenmeyi düşünüyorum.

Ml machine learningin kısaltması. Diğer ikisini C++ öğreniyorsan, araştırmalısın.

Eğer kişisel bir proje için sıfırdan bir kütüphane yazılmıyorsa std library üzerinde fazla yoğunlaşmaya gerek yok, çoğunlukla kullanılan keywordlerin hatırlanması yeterli olacaktır. (nullptr, void, virtual, volatile, inline, double vs.)

Unique ve shared pointer gibi aşırı derecede kullanılmayan pointer tiplerini bilmiyor diye C++'dan birisini soğutamazsınız, siz de her şeyi bilmiyorsunuz.

Öğrenilecek çok şey var, evet. Ancak bu şekilde dile getirmek insanı o şeyi öğrenmekten soğutur, aynen bunu yapıyorsunuz.

İstesem de soğuyamam hocam bu benim mesleğim olacak ileride ama bu teknik terimleri bilmiyorum onu nasıl öğreneceğim ?youtube dan çalışıyorum ama bu kadar teknik terim duymadığım için anlamamıyorum

Önceki mesajımı sildim. Uzun uzun açıklamıştım da, vazgeçtim. Karşımdaki daha anlatılanı anlamıyor, bu kadar uzun anlatsam ne olacak. Yine gelecek alakasız girecek. Ne alaka C++'tan soğutmak?

Pointer söz konusu olduğunda da performans veya custom memory management söz konusu olmadıkça raw pointer kullanılmadığını bilmeyen birine de smart pointerları açıklayacak değilim. Eğer legacy kodla uğraşılmıyorsa, raw pointer tercih edilmiyor.

Aşağıdaki örnekleri incelersin. Raw pointer kullanımı yoktur veya eser miktardadır.
TensorRT | OpenCV | Google Test Framework | Google Benchmark

Şunu anlamaya çalışıyorum; C++ ve PHP'nin aynı karede bulunduğu nasıl bir iş ilanı görmüş olabilirsin ki? Bütün tuşlara mı basıyorsun iş bulayım diye? HTML, CSS ve PHP beraber tamam, gerektiği kadar JS'de öğrenirsin. Fullstack gideceksindir, tamamım bunda. MVC bir frameworkte öğrenirsin tatlanır mevzu. Ama burada C++'nin ne işi var?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…