PHP ses dosyası yükleme

TarıkBugra55

Hectopat
Web sitemde Audio file upload etmek istiyorum bunun için ekteki kodları yazdım fakat secilen dosyalar upload edilemiyor.
Not: File_upload özelliği açık.

Dosya Ekleri

• 1665088930463.png
    23,8 KB · Görüntüleme: 40
Kod:
basename($_FILES["fileToUpload"]["name".$filetype])
//asagidaki ile degistirir misin
basename($_FILES["fileToUpload"]["name"])

uploads/ diye bir dizin yoksa siz kendiniz oluşturabilir misin o yüzden de olabilir.

1. gorselde filetype kullanmadanda denemistim yine de olmamisti ve uploads adli bir klasor var PHP dosyasi ile ayni konum icinde oldugu icin direkt olarak uploads/ yazdım.

1. gorselde filetype kullanmadanda denemistim yine de olmamisti ve uploads adli bir klasor var PHP dosyasi ile ayni konum icinde oldugu icin direkt olarak uploads/ yazdım.
upload.php de diğer kodları kapatarak tek şu satırı yazar mısın bakalım file başarılı gidiyor mu ?

PHP:
echo '<pre>';
var_dump($_FILES);

upload.php de diğer kodları kapatarak tek şu satırı yazar mısın bakalım file başarılı gidiyor mu ?

PHP:
echo '<pre>';
var_dump($_FILES);
bunun çıktısını bizimle paylaşır mısın ?

Class ve ID'leri dikkate almadım, çalışır halini bırakıyorum sen kendine göre düzenlersin.

HTML:
<html>
<body>
<form action="upload.php" method="POST" enctype="multipart/form-data">
         <input type="file" name="dosya" accept="audio/*">
         <input type="submit">
      </form>
</body>
</html>

PHP:
<?php
   if(isset($_FILES['dosya'])){
      $dosya_yolu = "uploads/";
      $dosya = $_FILES['dosya']['name'];
      $dosya_tmp =$_FILES['dosya']['tmp_name'];

if(move_uploaded_file($dosya_tmp,$dosya_yolu.$dosya)) {
         echo "Başarılı";
      } else {
         echo "Başarısız";
      }
   }
?>

Dosyayı yüklediğimde boş sayfa geliyor ve dosya yüklenmiyor.

array(0) {
}

Boş array dönderdiği için dosya yüklediğiniz yerden upload.php herhangi bir veri gelmiyor demektir sorun başka bir şeyden kaynaklıdır.

PHP için hangi sunucuyu kullanıyorsunuz?

AppServ kullanıyorum.

Arkadaşlar PHP. İni dosyasındaki "upload_max_filesize" özelliğinin boyutunu yükselttikten sonra sorun çözüldü yani dosya boyutu sınırı aştığı için olmuyormuş dosya boyutu sınırını arttırdım. Yardımcı olmak için yazan arkadaşlara teşekkürler.

Son düzenleme:
Rica ederiz kolay gelsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…