PHP Template Sistemi Nasıl Kullanılabilir?

Makaleler
5
Daha fazla  
Meslek
Web Tasarımcısı
Öncelikle belirtmek isterim ki template sistemi dediğim şey header, footer gibi alanları parçalara ayırmak değil, onu her projemde yapıyorum zaten, benim istediğim şey Laravel'deki Blade gibi, mustache gibi, twig gibi template sistemleri, yaptığım projelerde bu tarz şablonlama sistemi kullanmak istiyorum çünkü admin panelden tasarıma dayalı kısımları değiştirebilme imkanı sunmak istiyorum, bunu direkt PHP dosyalarını göstererek de yapabilirim ancak ciddi güvenlik problemleri oluşturacağı aşikar.

Şunu da belirtmek istiyorum, istediğim {{helloWorld}} tarzında bir kullanım değil, MyBB forum yazılımını kullanan bilir MyBB'de üyenin her türlü bilgisi bu şekilde template içerisinde verilirdi örneğin {{mybb->userName}} gibi. Ben de veritabanından çekilmiş bir veriyi bu şekilde template ile bastırmak istiyorum ancak sürekli karşıma basit çalışmalar çıkıyor. İstediğim bu sistem için bir örnek verebilecek var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten konunun arka planına hakimsin ve kendi template engine yazmak istiyorsun. Senin yapman gereken isteklerini karşılayabilen bir template engine yazmak. MVC ve template engine konularına hakimsen senin kendine sorman gereken tek bir soru var. O da "Ne istiyorum ben?" sorusu.

Bu sorunun cevabını planladıktan sonra gerisi az önce bahsettiğim iki başlıktan ibaret.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı