Php Türkçe karakter sorunu

atakancicekdag

Hectopat
Php de Türkçe karakter sorununa kesin bir çözüm bulabilen biri bana öğretir mi acaba? Ben bir türlü tamamen düzeltemedim mesela i yazıyorum ama ş,ğ gibi harfleri yazmıyor. Mesela blog yapmıştım veritabanından gelen tüm Türkçe karakterler sorunsuz gözüküyor fakat aynı sayfanın Footer kısmında elimle yazıyorum, karakterler gözükmüyor. Hadi iyi geceler. :)

Edit : Bir gün okuyan falan biri olursa aklında olsun. Notepad ++ kullanın. Yukarı da menüde kodlama bölümünden "UTF-8 ile kodla" seçeneğini kullanın sorun çözülüyor. :)

Son düzenleme:
Bunun sebebi kullandığın editörden kaynaklı olabilir. Yoksa Php kafasına göre bir işlem yapmamakta. Bunu sen belirttiğin sürece tabi ki. Bunun için de "header()" fonksiyonunu kullanarak "UTF-8" olarak belirtebilirsin. Ama bundan önce kullandığın editörü söylemen daha faydalı olacaktır.

Özel mesaj atmak istedim fakat atamadım. Notepad ++ kullanıyorum. Ama bazen de notepad ile düzenlediğim zamanlar oluyor karışık kullanıyorum editörleri sorunu bu mu yaratıyor?

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı