PHP Undefined index ve mysql_select_db() hataları

jcTGU

Hectopat
Daha fazla  
Basit bir ziyaretçi formu oluşturdum ve kaydet.php sayfasına girince aşağıdaki hatalari alıyorum.
Php kod:

php1.png

Html kodu:

html.png

Aldığım hatalar:

hata.png

Veritabanı yapısı:

php.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Mysql-i ile connect işlemi yaptıktan sonra düz Mysql kullanamazsın. Bu yüzden hatalar sırasıyla gitmekte. Diğer yandan çalıştırdığın sorgular için birer kontrol yapısı oluştur, böylelikle böyle hoş olmayan bir hata ile karşılaşmassın.

Mysql-i ile connect işlemi yaptıktan sonra düz Mysql kullanamazsın. Bu yüzden hatalar sırasıyla gitmekte. Diğer yandan çalıştırdığın sorgular için birer kontrol yapısı oluştur, böylelikle böyle hoş olmayan bir hata ile karşılaşmassın.

mysqli_connect ten sonra mysqli_select_db mi kullanmalıyım?
Birde kontrol yapılarını nasıl oluşturabilirim?

Php.net üzerinden bir anlatım gönderiyorum. Kaynak kodları kontrol ederek işini yapabilirsin.
PHP: mysqli::select_db - Manual

Kontrol yapıları ise en basit olarak en azından bir try-catch ile bağlantı kontrollerini sağlayabilir ya da en kötü if-else kontrol yapısı ile yaptığın sorguların çalıştığında nasıl çalışmadığında nasıl sonuçlar vereceğini sağlayabilirisn.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı