Rehber Php5-cgi Güncelleme Sorunu

Makaleler
11
Daha fazla  
Meslek
Developer
Profil Kapağı
1523184026
Merhaba dostlar. Başıma geldiğin de Türkçe kaynak bulamadığım bir konuyu kendi çözümlerim neticesinde nasıl çözebileceğinizi göstereceğim.

*Ben fluxion kurarken değil, başka bir programı kurarken bu "Php5-cgi" hatası ile karşılaştım. Çok fazla denemeler yaptım, hiç biri işe yaramadı, ta ki Fluxion'un otomatik olarak güncelleme çeken installer'i kurtardı.

**BU REHBER FLUXION KULLANIMI HAKKINDA HERHANGİ BİR TEŞVİK/KULLANIM/ÖNERİ SUNMAMAKLA BERABER, FLUXION'UN SADECE "TOOL" OLARAK KULLANILMASINI GÖSTERMEKTEDİR. FLUXION HAKKINDA BİLGİ VEREN BİR YAZI
YA DA REHBER DEĞİLDİR!

Öncelikle OS'un bu update'i alması gerekiyor. Bunun için;

deb Index of /kali kali-rolling main contrib non-free
# For source package access, uncomment the following line
# deb-src Index of /kali kali-rolling main contrib non-free

Kodlarını kopyalayın. Akabinde;
Uçbirim># leafpad etc/apt/sources.list: içerisin de bulunan kodları bir kenara kopyalayın ne olur ne olmaz belki değiştirmek isterseniz default olan kodlar eliniz de olsun. Kopyalama işlemi sonrasın da yukarı da ki kodları yapıştırıp kaydedin.

Kodları tek buraya yapıştırmayacağız. İşletim sisteminin kurulu olduğu yere gidip;
dosyalar>"bilgisayar">etc>apt>sources.list.d>deb.sury.org.list metinin açın; içerisine aynı şekilde yukarı da ki kodları yapıştırın, kaydedin.

Şimdi apt-get update komutu ile güncellemeleri alıyoruz.
Uçbirim># apt-get update

Ben bu rehber için fluxion'u kullanacağım. Fluxion'u buradan zip olarak indirin. İndirdikten sonra masaüstüne çıkarın.

># cd fluxion komudu ile dosyanın içine girin.
># ./fluxion komut satırını çalıştırın.

***Bazı kurulumlar da eksiklikler olabilir bunun için ; apt-get install xxx(xxx=eksik kurulum adı). Tabii ki de konu fluxion olmadığı için bunları göstermeyeceğim.

Asıl konuya geldik. Php5-cgi kurulumu yok diyor.

step0001.png

Bunun için yukarı da belirttiğim apt-get install xxx(xxx=eksik kurulum adı) komudunu denerseniz bu sonucu alırsınız;

step0002.png
(Sorunun çözümüden sonra rehber hazırlandığı için SS'ler mecburen başka yerden alıntı yapılmıştır, son iki SS alıntı değildir.)

Eğer sizde yukarı da ki hatayı alırsanız;
># ls fluxion
># cd fluxion
># ./Installer.sh
3.png

Bu komut ile sisteminiz de ki güncellemeler otomatik inecektir.

4.png

Normal de fluxion için göstermedim, başka Php5-cgi kurulumuna ihtiyaç duyan programlar da mevcut. Bu rehber hepsi için geçerlidir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı