PhpMyAdmin'de tüm datalar silinmiş

Aeronn

Hectopat
Daha fazla  
C# ile kendimi geliştirmek için bir proje yapıyordum. Projede kayıt olma giriş yapma ve genel sohbet bölümü vardı. VDS'ime XAMPP indirip SQL açtım ve portlarımı açık hale getirdim PhpMyAdmin'de dün tüm datalarım aktif ve programım çalışıyordu bugün bir daha denediğimde bunlarla karşılaştım;

Biri benim SQL'ime erişip mi yapmış bunları? XAMPP'da şifre koymamıştım varsayılan şekilde kullanıyordum root ' ' şeklinde şifre yoktu. Bu yüzden mi böyle erişebiliyorlar?

Son düzenleyen: Moderatör:
Biri benim SQL'ime erişip mi yapmış bunları? XAMPP'da şifre koymamıştım varsayılan şekilde kullanıyordum root ' ' şeklinde şifre yoktu. Bu yüzden mi böyle erişebiliyorlar?
Evet. Öyle yapmış. Public erişime açtığın hiç bir DB'yi şifresiz bırakmamalısın. Yada port'u dışarıya kapatacaksın. Portu kapatsan bile şifre koy.

Evet. Öyle yapmış. Public erişime açtığın hiç bir DB'yi şifresiz bırakmamalısın. Yada port'u dışarıya kapatacaksın. Portu kapatsan bile şifre koy.
Portu kapatırsam sanırım VDS üzerinde olduğu için programa kendi bilgisayarım üzerinden giriş yapamam. Sadece şifre koymam yeterli olur mu korur mu bu şekilde?

Portu kapatırsam sanırım VDS üzerinde olduğu için programa kendi bilgisayarım üzerinden giriş yapamam. Sadece şifre koymam yeterli olur mu korur mu bu şekilde?
Web siten VDS'in üstündeyse ve PhpMyAdmin açıksa dışarıdan erişime, gerek yok kendi bilgisayarından bağlanmana. PhpMyAdmin üzerinden DB işlemlerini yapabilirsin. Ha illa bağlanmam gerek diyorsan SSH üzerinden bağlantı kurarsın. Portu dışarıya kapat ve şifre koy, en güvenli seçenek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…