Pikap önerisi

selo1907

Decapat
Daha fazla  
Yeni yıl hediyesi olarak Ahmet Kaya'nın "iyimser bir gül" albüm plağı hediye geldi. Ama ne yazık ki pikapım olmadığı için şu an süs görevi görüyor. Çok ucuza da var çok pahalıya da aralarında ki fark nedir? Önerilerinizi bekliyorum.

Sadece plak dönsün, nostaljik hava essin, 5-10 adet plak edinir ara sıra dinlerim derseniz ucuza kaçın, ama ucuz aletlerdeki ayar yapılamayan kollar ve ucundaki basit iğneler zaman geçtikçe plağın üzerindeki ses kanallarını deforme edecek ve kalitesini düşürecektir. Analog dünyanın hakkını vermek için zaman ve para harcanmış bir sistemde plak dinlemek, icracının odanızda çaldığı, kaydı o an yanınızda yaptığı hissiyatını uyandırır.

Sadece plak dönsün, nostaljik hava essin, 5-10 adet plak edinir ara sıra dinlerim derseniz ucuza kaçın, ama ucuz aletlerdeki ayar yapılamayan kollar ve ucundaki basit iğneler zaman geçtikçe plağın üzerindeki ses kanallarını deforme edecek ve kalitesini düşürecektir. Analog dünyanın hakkını vermek için zaman ve para harcanmış bir sistemde plak dinlemek, icracının odanızda çaldığı, kaydı o an yanınızda yaptığı hissiyatını uyandırır.
Peki bir öneriniz var mı? Aslında dediğiniz gibi 5-10 plak alıp arada sırada dinleyeceğim.

@adagezer orta segment için de öneride bulunabilir misin acaba? pro-ject pikaplar hoşuma gitti ama pre-amp olarak pek bilgim yok kartuş ve iğne olarak da aynı şekilde. argon audio, pro-ject, audio technica tarzı markalara baktım sade ve şık bi tasarım arıyorum ama çok anlamıyorum yardımcı olabilirsen çok sevinirim.

NOT: ses kartım var (M-Audio M-Track DUO) farkeder mi bilmiyorum

Technopat Haberler

Geri
Yukarı