Pikselleşme yapmayan kayıt programı önerisi

kadirbulut10

Hectopat
Makaleler
1
OBS ile kayıt alıyorum fakat 3 videomda da aksiyonlu sahneler pixselleşiyor, nedenini çözmedim. 15k bitrate verdim aynı. Piksel kaydetmeyen ve tabii FPS sorunu yaşamayacağım bir program var mı? NVIDIA'nın kendi kaydı nasıl?

1440P'de 40K bitrate ve AV1 ile Nvidia HDR kayıt alıyorum. YouTube'a atmadan önce Handbrake kullanarak 4K çözünürlüğe upscale ediyorum 10 BIT H265 NVENC ile. YouTube'a atınca HDR kayıt oluşuyor:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Video ilk atıldığında HDR görünmüyor. İlk başta standart 4K 60 FPS iken ilerleyen günde filan HDR oluyor.

NVIDIA'nın kendi programı iyi, boyut fazla tutuyor ancak kayıtlar temiz oluyor. 25-30k bitrate ve 1440p kaydedin.

Teşekkürler hepinize arkadaşlar.

arkadaşım birşey rica edecegim ben 1440p kayıt alınca , 4k upscale yapmam gerek bitrate veya cq kac veriyorsun ? birde nvidia hdr ve av1 kayıt nasıl alıyorsun?

Son düzenleme:
Teşekkürler hepinize arkadaşlar.

arkadaşım birşey rica edecegim ben 1440p kayıt alınca , 4k upscale yapmam gerek bitrate veya cq kac veriyorsun ? birde nvidia hdr ve av1 kayıt nasıl alıyorsun?
Nvidia kayıt seçeneklerinde varsayılan olarak H265 seçili ama aynı bitrate için H265 hem daha az kaliteli hem de sistemde gecikme kasma daha fazla oluyor gibi geldi bana.
Oyunda HDR açıksa kayıt da HDR oluyor.
Handbrake ile yaptığım ayarları ekran görüntüsüyle anlatacağım.

Handbrake'in içine dosyayı attıktan sonra:

Sonra:

Video kodlayıcı tam görünmüyor ama H265-10 BIT (NVENC) seçiyorum:

Yukarıdakilerden sonra kodlamaya başlayabilirsiniz.

Son düzenleme:
teşekkür ederim tekrardan tek anlamadıgım av1 ile kayıt alma kısmını nereden yapıyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…