Pil performansı olarak Android vs iOS

5000 MAh'lik Android bir cihaz mi yoksa 3000MAh'lik iPhone bir cihaz mi daha iyidir? Sadece șarj olarak.
Bu nasil soru tabii ki 5000 mah android, iOS'dan dolayi ufak bir fark olabilir mesela 16 pro max'in bataryasi mah degerinden daha iyi gibi duruyor belki o mah degerinde olan S24fe cok performansli degil pil konusundan ama bu kadar da 3000-5000 gibi bir fark fark yok.

Bu arada sarj olarak dediginiz yeri batarya olarak hesap ettim, yoksa sarj hizi farkli durumla alakali.

iPhone'un pil tarafinda one gectigi en buyuk nokta ekran kapaliyken arka planda daha verimli olmasi. Bu da cihaz kullanilmiyorken pilin daha az gitmesine sebep oluyor. Eger telefonu ekran acik bir sekilde cok fazla kullanan birisi degilseniz aslinda genel pil suresine en fazla etki eden seylerden birisi bu. Yok cihazi aktif olarak cok kullaniyorsaniz o kadar buyuk farklar yaratamiyor. Her turlu bu kadar buyuk farklari karsilastirmak sacma. Herhangi bir iPhone ile maksimum 300-500 mAh daha fazla batarya kapasitesine sahip bir Android cihaz karsilastirabiliriz.

Ayrıca şarj hızınada odaklan batarya küçüktür ancak 45w desteğü vardır 20dk takarsın dolar o eksikliği hissetmezsin.

Android tarafı her türlü pil kısmında daha güçlü diye düşünüyorum. Pro veya standart iOS telefonlar kullandım 5 yıl boyunca. Android'deki o pil optimizasyonunu veremedi hiçbir cihaz. Ben Huawei kullanmıştım, markadan markaya değişir tabii.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı