Pil voltaj değerleri kaç olmalı?

Kadiroaou

Megapat
Daha fazla  
Merhaba. Şarj edilebilir AA pil almak istiyorum, şarj aletini aldım özelliklerinde 1.2v yazıyor. Pillerde ise 1.5v 1.2v gibi değişik değerler var, bu değerler neyi ifade ediyor? Şarj aleti 1.2v olduğu halde valtaj değeri farklı olan pilleri de şarj eder mi? Evdeki kumanda, oyun kolu gibi cihazlar için gereken pilin voltaj değeri kaç olmalı?

Sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.

AA ve AAA piller özel durumlar ve ürünler harici standarttır. Sadece MAH değerleri farklılaşıyor diye biliyorum şarjlı pillerde. Şarj aleti de üzerinde yazan özelliğe göre daha hızlı veya yavaş şarj edecektir sadece. Bir problem yaşayacağınızı sanmıyorum.

Hocam; 1.5 voltta olanlar kuru tip piller ve alkalin tipte olan pillerdir. Bunlar sadece bir defa kullanılıp sonrasında geri dönüşümle çöpe atılan ve bir daha şarj olamayan pillerdir. Nikel-kadmiyum piller ise 1.2 volt pil etiketli olup 1.5 voltluk kuru-alkalin pilin kullanıldığı her uygulamada pil şarj cihazıyla tekrar şarj olup 1.5 voltluk kuru pillere uygun olan her yerde şarj olabildikleri sürece kullanılırlar. Nikel-kadmiyum pil şarj cihazıyla şarj olmayan kuru pil, alkalin piller dışında her markadaki AA boyutlu Ni-Cd pili şarj edersiniz, bu konuda bir sıkıntı olmaz. Diğer pil tiplerini (üniversal yapılı olarak) şarj edebilmeleri için sözü edilen şarj cihazlarının kullanım etiketinde bu pil tiplerinin adı mutlaka geçmeli veya yazmalıdır.

Kuru piller ise ayni şarj cihazında en başta sıcak iken şarj oluyorlar gibi görünse de gerçek şarj işlemi kimyasal yapıları nedeniyle gerçekte olamaz, sadece yanıltıcı veya çok geçici volt yükselmesi şarj esnasında olabilir. Bu nedenlerle şarj olmayan kuru pilleri şarj cihazında uzun süreli şarj etmek çok doğru olmayıp iç elektrolit sızıntısı ve gaz kaçağıyla istenmeyen durumlar oluşabilir. Kolay gelsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…