Pilde oyun oynarken GPU kullanımı düşük oluyor

Mustafa_st

Femtopat
Daha fazla  
Laptop şarjdayken Turbo modda mis gibi oynatıyor, FPS ve CPU sıcaklık değerleri (NVIDIA App üzerinden) sağda gözüküyor.

Ama bazen yatakta oynamak istiyorum, daha düşük oyunlar tercih ediyorum ama onda bile kasıyor gibi oluyor ve değerleri göstermemeye başlıyor. Bu nasıl düzeltilir? Pile geçince ekran kartını kullanmıyor mu?

Yatakta Lost Crown oynuyorum, değerler gözükmüyor ve hafif kasıyor. Yatakta tabii ki biraz kasabilir ama bu durumda ekran kartını hiç kullanmıyor gibi görünüyor ve FPS de düşüyor.

Normal, oyuncu laptopları büyük çoğunlukla şarjda kullanımda asıl performanslarını gösterirler ve genelde pildeyken 30 FPS sınırı olabiliyor.

Hangi dağıtımı kullanıyorsunuz?

Bilgisayarınız pil gücüyle çalışırken tam gücüyle çalışmaz. Aksi hali pili çok çabuk öldürür. Şarja taktığınızda performans artışının sebebi laptopunuzun adaptörünüzü bir PSU gibi kullanmasıdır. İyi sosyaller.

Gaming Laptop pilleri maksimum 99watt veriyor. O da en iyi laptoplar. bir gaming laptopın ise sadece ekran kartı 175watt a kadar çıkabiliyor. Daha bunun islemcisi, diğer bileşenleri ekranı vs var düşün. Pilin gücü yetmez gpu nün tam çalışmasına. Performans düşüklüğünun miktariysa laptoptan laptopa değişir. 70watt pili olan bir 4060 gaming laptop fişten cikardigin anda FPS dibi boylarken 100watt pili olan bir 4050 laptopta aradaki fark o kadar uçurum olmayabilir. Modeli yazarsan daha sağlıklı yardimci olunabilir o yüzden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…