Pili gömülü olan laptop nasıl kullanılmalı?

ahmethn12

Decapat
Merhaba abiler ben MSI model laptop almayi dusunuyorum ama bunun pili içine gömülü. Nasıl pilinin ömrünü yemeden kullanırım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence alma derim gömülü olmayan bataryalı laptop al. Genelde sorun çıkartıyor bu laptoplar.

Artık yeni nesil bilgisayarlar batarya gömülü olarak geliyor benim kullandığım bilgisayar da batarya gömülü performans düşüşü yok. %100 olduktan sonra akımı kesiyor pilden adaptörden güç alıyor pili korumaya alıyor oyunlarda böyle yaparsın. Pilde iken oyun oynamanı tavsiye etmem.

Ben Sunu öğrenmek istiyorum Peki
Ne zaman pili bosaltıp doldurmamız gerekiyor ?

Laptop pil ömrü sarj döngüsüne bağlı. Eğer hep evde adaptörden kullanacaksan sana önerim eğer BIOS'da ayarı varsa, pili yüzde 80 şarja sınırlayabilirsin. Uzun sürede çok faydası var, yüzde 100'de bırakmamanın.

Yeni nesil dizüstü bilgisayarların bir çoğu gömülü bataryayla birlikte geliyor. Haftada bir veya en fazla iki haftada bir bilgisayarının fişini çıkartıp bataryayı %10'a kadar düşürüp tekrar şarj etmelisin. En sağlıklı yöntem budur. Bu durumu bu kadar kafana takmana gerek yok sonuçta ne yaparsan yap o batarya ölecek Bu durum yeni bir araba alıp lastikleri eskiyecek diye arabayı garajdan çıkarmamaya benziyor. Özetle: bataryan öldüğünde verirsin 150-200 ₺ alırsın orijinal bataryanı ve 2-3 yıl daha kullanırsın, bu kadar basit. Bu kadar titiz olmayın arkadaşlar, hayattan keyif alın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…