Bende pilot olmak istiyordum ve araştırdım araştırma detaylarını sizinle paylaşayım öncelikle belirtmem gerekiyor ki konuştuğum herkes pilotlar ve sektörde olanlar bir üniversite bitirmeden pilotluk yapmamam konusunda beni açıkca uyardı sebep olarak da pilotajdaki sert sağlık koşullarını sundu, düzenli aralıklar ile sağlık testine giriyorsunuz ve gözünüzün yaşına bakmadan lisansınızı alıyorlar bu işi ikinci meslek olarak yapmazsanız ortada kalıyorsunuz ve büyük ihtimal ciddi ya da orta derece bir sağlık sorunu ile ortada kalıyorsunuz.
Türk hava yollarının tafa (turkish airlines Flight academy) adında bir eğitim programı var program için THY'ye telefon, mail ve X üzerinden ulaşmaya çalıştım ve 1 hafta sonmunda ancak X üzerinden dönüş yaptılar. Anladığım kadarıyla 
TAFA internet sitesi üzerinden başvuruyorsunuz isterleri o zaman öğreniyorsunuz eğer kabul edilirseniz aydında 12-16 ay olması lazım o civarda bir eğitime giriyorsunuz eğitim sürecinde 2 asgari ücrete yakın para alıyorsunuz, özel sağlık sigortası ve öğle akşam yemeyi gibi olanakları var eğer kursu başarı ile tamamlarsanız eğitim masrafınız maaşınızdan düşülerek belirli bir süre THY de çalışıyorsunuz.
İkinci seçenek YKS de derece yapıp burslu okullara yerleşmek.
Üçüncü seçenek ise derece yapmayıp parası ile okuyorsunuz. Moskova üniversitesinin görece ucuz olduğunu okumuştum ama Moskova'nın yaşam şartları ve hayat pahalılığı ucuzluğu gölgesinde bırakabilir.
Dördüncü seçenek ise Türk hava kuvvetleri.