Aslında içimden gelerek yapacağımı düşünüyorum. Matematik, fizik ve coğrafyayı seviyorum; pilotaj derslerini de genelde bu konularla alakalı görünüyor. Eğer pilotaj seçmezsem büyük ihtimalle mühendislik seçerim, endüstri dışındaki mühendislikler fazla ilgimi çekmiyor.@painkiller
Bana kalırsa senin içinden gelmesi önemli sırf parası için istemediğin bir işi yapmak hoş olmaz.
Okullar açıldığı zaman rehber öğretmenine danışman senin açından faydalı olacaktır.Aslında içimden gelerek yapacağımı düşünüyorum. Matematik, fizik ve coğrafyayı seviyorum; pilotaj derslerini de genelde bu konularla alakalı görünüyor. Eğer pilotaj seçmezsem büyük ihtimalle mühendislik seçerim, endüstri dışındaki mühendislikler fazla ilgimi çekmiyor.
Gözünün biri mi 3,5 yoksa toplamı mı 3,5?Diğeri de göz, 3.00/3.50 miyopum sınıra 2.5 numara var.
Bir spor salonunda veya sağlık kuruluşunda düzgün ölçü al bence, buzdolabı ile olmaz o işkesin bir ölçüm değil, buzdolabıyla karşılaştırıyorum.
Gözünü çizdirirsen, ameliyat öncesi ve yapılan işlemlerle ilgili rapor istiyorlar. Avrupa'da ameliyat öncesi değerleri göz önünde tutuyorlar.Göz çizdirildiği zaman
Zaten pahallı olan kısım uçuşburs sadece eğitimi karşılıyormuş, uçuş hariç diye bir yazı görmüştüm.
THY akademi olabilir tabii ama unutma çok fazla başvuru var oraya. Yani aklında her zaman bir B planı olmalı.THY Akademi'de bir ihtimal olarak kalacak tabii,
Sağ ve sol değerleri yazmıştım oraya 3.00 sol, 3.50 sağ.Gözünün biri mi 3,5 yoksa toplamı mı 3,5?
THY akademi olabilir tabii ama unutma çok fazla başvuru var oraya. Yani aklında her zaman bir B planı olmalı.
Pilotluğu ne için istiyorsun mesela? Yani üniversite eğitimini ona harcayacak kadar seviyor musun sence? Yani sadece Top Gun filminden etkilenenlerden olmamalısın sözüm meclisten dışarı yanlış anlama. Bence üniversitede bölüm olarak seçmek için gemileri yakmış olman gerekli. Bir arkadaşım seçmişti ve sorduğumda "benden sadece pilot olur, ben ne masa başı iş yaparım ne yerde çalışabilirim" demişti
Okulların açılacağını sanmıyorum bu zamanda.Okullar açıldığı zaman rehber öğretmenine danışman senin açından faydalı olacaktır.
Eğitim aşaması bence pilotluktan daha güzel aslında. Küçük uçaklara karşı bir sevgim var.Öncelikle bu işi özenerek ya da parasıyla değil, gerçekten sevdiğin için seçmelisin. Aksi taktirde eğitimlere gelince birçok kişi gibi çuvallarsın.
Gözler riskli haberin olsun. Ve biraz da hızlı büyüyor galiba göz numaran.Sağ ve sol değerleri yazmıştım oraya 3.00 sol, 3.50 sağ.
Her şeyi hissederek yapmak harika oluyor uçuştaKüçük uçaklara karşı bir sevgim var.
Aslında haklısınız, 4 yıllık pilotaj yerine 4 yıllık üniversite üstüne 2 yıl eğitim daha mantıklı.Bence en güzeli normal bir bölüm oku diplomanı edin. Pilotluk eğitimini bunun sonrasına erteleyebilirsin. THY Akademi de olur maddi durumun el verirse özel uçuş okulları da olur.