Pilotaj mı, mühendislik mi?

z3hr4

Centipat
Daha fazla  
Bu sene 12'ye geçtim. Kendime net bir hedef koyup ben bunu istiyorum demek istiyorum. Sizce mühendislik mi (bilgisayar, uzay havacılık, uçak vs.), yoksa pilotaj mı? Bu sıralar pilotaj ilgimi çekiyor, aslında daha önceleri de ilgimi çekiyordu ama miyop sınırının 5 olduğunu zannettiğim için üzülerek vazgeçmiştim ama şimdi öğrendim ki 6'ymış. Ancak şöyle bir sorun var ki pilotaj da boy sınırı sanırım en az 157-160'mış. Ben daha kısayım. Sizce bu saatten sonra 3-5 cm daha uzayabilir miyim?

Hocam hangisini severek yapacaksan onu seç pilotajda güzel saydığın mühendisliklerde güzel boyun uzar hiç olmadı spora gidersin boy için her türlü o 5 cm kapanır önemli olan severek yapacağını seçmeye gayret göstermek onun için çalışmak. Mühendisliklerde bilgisayar yazılım tarzı şeylere gitme onlar artık güncelliğini yitirdi lakin uzaydır havacılık uçaktır bu mühendisliklerden mezun olunca iş bulursun aynı şey pilotaj içinde geçerli.

Gelişim çağındasınız, uyku düzeninizi oturtun ve doktorunuza durumu anlatın öyle bir plan çizin. Allah'ın izniyle başaracaksınız.

Teşekkür ederim. Oldukça kararsızımdır ama bugünden itibaren sanırım pilotaja kayıyorum. Bugüne kadar bilgisayar mühendisliği düşünüyordum, ona da zor karar kılmıştım zaten.

Gelişim çağındasınız, uyku düzeninizi oturtun ve doktorunuza durumu anlatın öyle bir plan çizin. Allah'ın izniyle başaracaksınız.
Teşekkür ederim. Peki sizce 1 yılda ne kadar net arttırılabilir? Hem TYT hem AYT bazında?

Teşekkür ederim. Oldukça kararsızımdır ama bugünden itibaren sanırım pilotaja kayıyorum. Bugüne kadar bilgisayar mühendisliği düşünüyordum, ona da zor karar kılmıştım zaten.

Bilgisayar mühendisliğinde garanti iş istiyorsanız Türkiye'nin en tepe üniversitesine gitmeniz lazım gereksiz çaba o kadar çalıştıktan sonra gider uzay yazarsınız havacılık yazarsınız. Pilotajda çok güzel meslek hocam buna şimdi karar vermeyin hatta bunu şimdi dert etmeyin bütün odağınızı sınava verin sınavı kazanın ondan sonra zaten istediğiniz yerler geleceği için gelen yerlerden seçmenin rahatlığını yaşayın.

Çok net arttırabilirsiniz, hedefiniz de gayet makul düzeyde. Ancak şu çok önemli sene içinde netleriniz inişli çıkışlı olacaktır, özellikle TYT çok değişken oluyor moral bozmamak lazım.

Anladım, teşekkür ederim. Zaten meslek hedefim olmadığı zamanlarda da net hedefi koymaya çalışıyordum. Aynı mantık yine yani. Bir de istediğim bölümün en yüksek puanını kazanmayı gerçekten ben de çok isterim herkes gibi. Ancak şu an için netlerim hiç iç açıcı değil. O yüzden biraz korkuyorum. Hocalarım sürekli potansiyelimi gösteremediğimi, açığa çıkaramadığımı söylediği için de daha çok stres yapıyorum.

Bu sene düzenli çalış belli bir başarı elde et sonra mezuna kal en iyisini kazan illa sınavı tekte kazancaksın diye şart yok ki zaten 1 kere mezuna kalmayı herkes öneriyor bende öneriyorum okul yokken ne kadar fazla çalışabileceğini hayal edemezsin gerçekten.

Çok net arttırabilirsiniz, hedefiniz de gayet makul düzeyde. Ancak şu çok önemli sene içinde netleriniz inişli çıkışlı olacaktır, özellikle TYT çok değişken oluyor moral bozmamak lazım.
Teşekkür ederim. Netleri istediğim düzeye bir getirebilsem inişleri çıkışları sanırım çok takmayacağım.

Olabilir ama mezuna kaldıktan sonraki oluşacak olan o çevre baskısı beni korkutuyor.

Teşekkür ederim. Netleri istediğim düzeye bir getirebilsem inişleri çıkışları sanırım çok takmayacağım.

Olabilir ama mezuna kaldıktan sonraki oluşacak olan o çevre baskısı beni korkutuyor.

Çevre baskısı dünyanın en boş işi hocam hayat senin karar senin herkese aynen de geç sınavı kazandıklarında cevapları yüzlerine vurursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…