Pilotaj Okumak

T4b

Decapat
Arkadaşlar ben küçüklüğümden beri hep pilot olmayı ya da savaş pilotu olmayı istedim. Şimdi maddi açıdan inceliyorum. Diyelim ki ben Özyeğin Üniversitesini %100 burslu kazandım. İleride lisans alacağım zaman para ödüyor olacak mıyım? ATPL lisansı 80.000 Euro normalde. Savaş pilotu olursam aynı şekilde yine para ödemem gerekacek mi? (Paradan kastım çok para.) Ve en önemlisi ben her şeyi yapsam da işsiz kalabilme imkanım var mı?

%100 burslu kazanırsan eğer ekstra para ödemiyorsun diye biliyorum. 2. bir seçenek,
THY'nin falan alımları var, İngilizce vs. gibi birçok teste tabii tutuluyorsun, hepsinden geçersen eğitime başlıyorsun, THY'de göreve başladıktan sonra maaşından o eğitim ücretini kesiyorlar.
Savaş pilotu olmak içinde harp okuluna gitmen gerekmiyor mu zaten?

Eğer burslu girersen okul senin bütün masraflarını karşılıyor. Ama savaş pilotu olmak istiyorsan MSÜ'ye gitmen gerek, onun dışında Türkiye'de jet pilot eğitimi veren bir yer yok. Okuldan mezun oldun diyelim, benim araştırdığım kadarıyla ödemen gereken bir para yok ama en fazla kağıt işleri olur bence. İşsiz kalma konusu da sana bağlı, Türkiye'de işsiz kalma ihtimalin yok ama şöyle; sanırım üniversitelerden alınan pilotaj eğitimleri uluslararası değil. Yani ayrıca Avrupa satandartlarında sınava girmen gerekiyor. FAA ve EASA Nedir? - Technopat Sosyal

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…