Pilotaj okuyup pilot olmak mümkün mü?

E R E N

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar dostlar, başlıkta da yazdığım gibi hedefim ilk 5 k ya girip sivil pilotaj okuyarak uçuş eğitimini de ücretsiz şekilde alıp pilot olmak ancak bu süreç hakkında pek net bilgi bulamadım. Hostes bir tanıdığım yardımcı pilotların 300 bin civarında işe başladığını söyledi bu yüzden de pilot olmaya değeceğini düşünüyorum. Havaya da hep merakım olmuştur ayrıca bu süreç pilotaj + uçuş eğitimi ne kadar sürüyor acaba pilotaj okurken bir yandan da uçuş eğitimini almak mümkün mü acaba? İlk 5 k gibi bir sıralamayı bu şekilde kullanmak doğru olur mu? Tavsiye ve cevaplarınızı bekliyorum şu an için en mantıklı seçenek bu bence.
Teşekkürler.

Yanlış bilgi
Bir tane daha yöntem vardı. Size ücretsiz eğitim veriyorlar ama ilk 5 yıl maaş alamıyordunuz borç öder gibi aldığınız yere ödüyordunuz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uçuş okulu haricinde uçuşa elverişlilik süresi yaklaşık 2 yıl sürecektir. Pilotaj okuduktan sonra THY'ye başvuruda bulunursanız üstteki arkadaşın dediği gibi Take Off Cadet programına dahil olabilir, uçuşa elverişlilik sürecini THY ile tamamlayıp eğitim ücretini F/O olduktan sonra ödeyebilirsiniz. Maaş konusunda F/O için 300.000TL gibi bir miktar biraz abartı olsa da, asıl rakamlar mesai şartlarına göre oluşacaktır.

Zengin ya da Ultra zeki olman lazım onun harici zor kanka.

Son düzenleyen: Moderatör:
80-100bin dolar arası paran var mı?

Uçuş eğitimleri almak baya pahalı diye duymuştum.
Hocam Özyeğin burslu kazanılırsa vermene gerek yok diye biliyorum 1 yıl hazırlık 4 yıl da teorik dersler ve uçuş eğitimi alarak ATPL ve PPL sertifikasını alabiliyorsun Özyeğin sitesinde yazana göre hedefim de bu yönde çok geç görüp cevap verdim kusura bakma teşekkürler mesajın için.

Hocam bana da abartı gelmişti ama tanıdığım bir host abim kendi yardımcı pilot arkadaşı üzerinden dedi başlangıç olarak bu civarlarda maaş alındığından bahsetti pilotluğun kafama yatmasının sebeplerinden biri de bu aslında ama tabii ilk amacım mesleği güzel bir şekilde icra etmek.

Bir tane daha yöntem vardı. Size ücretsiz eğitim veriyorlar ama ilk 5 yıl maaş alamıyordunuz borç öder gibi aldığınız yere ödüyordunuz.
Evet THY akademisi idi sanırım 5 yıl değil 10 yıl boyunca belli maaşdan ufak kesintiler alarak geri alıyorlar diye biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…