Pilotlar en çok hangi ülkede kazanıyor?

Kendim için düşündüğümü söylediğimi hatırlamıyorum.
Kim olduğunun ne önemi var bu herkes için geçerli ayrıca hatırlamıyor olabilirsiniz ama soruyu soran sizsiniz arkadaşınız adına sorarken sorun olmuyorda cevap verilince arkadaşa yönlendirme yapıyorsunuz.

Kim olduğunun ne önemi var bu herkes için geçerli ayrıca hatırlamıyor olabilirsiniz ama soruyu soran sizsiniz arkadaşınız adına sorarken sorun olmuyorda cevap verilince arkadaşa yönlendirme yapıyorsunuz.

Hocam o bölümü okuyan arkadaş zaten bu konuyu araştırıp bilgi sahibi olmuştur. Yoksa dank diye ben pilot olacağım demekle dediğiniz gibi zaten olmaz.

Arkadaşa yönlendirmedim ki? Arkadaşı düşünmediğimi belirttim sadece, çünkü iyi bir iş çıkaracağı tahminimden çıkmış artık.

En çok para Dubai ve Katar firmaları ile Çinli firmalardan kazanılıyor aslında. Türkiye de genel standarta göre iyi veren ülkelerden birisi. Fakat ilk girişte 20-25K gibi rakamlar artık uzaklaşmaya başladı. Ayrıca küçük çaplı firmalardan asgari ücretle bile uçuran firmalar var. Çünkü bir pilot için paradan ziyade uçuş saati daha önemli.

En az para nerden kazanılır dersen yine Türkiye ve ABD’dir büyük ihtimal

Kaç bin Euro verip ticari lisans alacağım ve asgari ücret ile uçacağım. İlginç geldi bana.

Pilotluk uluslararasi bir meslek olduğundan maaşlar az çok benzerdir. Çok Low cost bir firmada ucmadiginiz sürede maaşınız dünya standartlarinin altında kalmaz.

Örneğin first officer maaşı yurt dışında 6 bin dolar ise burada 7.6'dan 30 40 bine geliyor. Bunun altına calistiramazsin, çalıştırsan pilot adam Türkiye'de çalışacağına gider x ülkesinde çalışır. Lisanslar, tip egitimleri uluslararasi sonucta

Zengin Arap şirketleri iyi para verir. Para için yönü oraya çevirmek gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…