Pilotluk eğitimi için alınması gereken İngilizce eğitimi nasıl olmalı?

NebulaXX

Centipat
Daha fazla  
Öncelikle selamunaleykum, şu anda 16 yaşında açık öğretim lise öğrencisiyim ve bundan sonra havacılık ile ilgili random bir üniversite okuma düşüncem var daha kolay iş bulabilmek adına fakat sorunum şu, İngilizce seviyem yeterli değil ve C1 seviyesine çıkmam gerekiyor ama bunu ne şekilde yapacağımı tam olarak bilmiyorum. Online kurslar ile bu iş halledilebilir mi? Yoksa kursa gitmek mi daha iyi? Kurs olursa ders saatleri sorun olma ihtimali var çünkü aynı zamanda da babamın yanında çalışıyorum yani esnek bir şey olması benim için çok daha iyi öte yandan pilotajlık eğitimi zaten tuzlu bir de kurs fiyatı eklenirse çok fazla olur gibi geldi ama eğer bunun için şart ise mecburen yapacağım. Genel olarak toplarsak sorum şu, 1 sene vaktim var bu süre içerisinde Online mı bu işi halledebilirim? Yoksa kurs ile mi? 3 ila 4 ayda C1 seviyesine çıkılabileceğini söylüyorlar ben 1 sene evde Online yapsam aynı seviyeye gelebilir miyim? Deneyimleyenler var mı acaba?

Dili en rahat öğrenme yöntemi yabancılarla Türkçe lüksün yokmuş gibi konuşmaya çalışmaktır. Kendine Online dahil olmak üzere birçok alanda böyle bir ortam oluşturma şansın var. Bunun dışında sadece dile odaklanmamalısın matematik ve fizik alanlarında da iyi olman gerekiyor. Yolun başındasın azimli ol başarılar.

Hocam ilk önce selamlar. Yazdıklarınıza cevap vermek gerekiyor ise size şunu söylemeliyim. Bana göre rahatlık ve zaman açısından tabii ki de Online eğitim geliyor. Lakin şunu da ekleyeyimki disiplin açısından da en iyisi kursa yazılmak diyebilirim. Eğer iradeniz ve bu durumlara ayak uydurmanız yeterli ise Online kursu tercih edin. Aksi takdirde ödediğiniz para bir nevi çöp olacaktır. Önceki deneyimlerimden biliyorum. Ayrıca bir kıyaslama yapmak gerekirse Online kurs bir kursa yazılmaktan daha ucuz ve cep dostu. Ayrı zamanda sorunuza da cevap vermek gerekir ise 3 ila 4 ayda C1 seviyesine çıkmak için az çok bir birikim çok önemli. Çünkü sizin de tahmin edeceğiniz gibi her bir seviye yeni zorluklar, gelişimler ve yeni kelimeler demek. Eğer kendi fikrimi söyleyecek olur isem daha zamanınız uzun illaki bir şeyler öğrenirsiniz. Ayrı zamanda sizde bilirsinizki yaş büyüdükçe dil öğrenmekde başka bir iş yapmakta zorlaşıyor her halükarda. Tabii ki de bu yazdıklarım dil konusunda eğer pilot olmak istoyorsanız da diğer derslerinizi geliştirmelisiniz size ayrıyeten bir tavsiyemdir. Eğer sizi bilgilendirdim isem ne mutlu bana. İyi günler ve teşekkürler ayrıca da iyi Sosyaller.

Yakın arkadaş ile aramızda hiç Türkçe konuşmadan bu iş halledilebilirdi sizin de örnek verdiğiniz gibi ama kendisi bunu kabul etmedi ve fazla arkadaşlık kuran biri de değilim, gereksiz sosyalleşmelerden kaçınmaya çalışıyorum çünkü zararını çok gördüm, öte yandan random yabancı insanlara yazıp konuşsam olabilir fakat bizde de olduğu gibi onlarda kısaltmaları çok fazla kullanıyorlar ve kelimenin doğrusunu öğrenmek biraz zor gibi geldi bana. Diğer derslere gelecek olursakta onlarda başarılıyım tek sorunum dil şuanda. Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler.

Birikim olarak bir temelim var, notlarım gayet iyi ama şu anda istesem biri ile rahatça konuşamam, yok yani. Dediğiniz gibi vakit açısından rahatım şu anda ama günlük rutinim çok fazla ve gerçekten zihnim çok yoğun, bazı günler uyumuyorum diyebilirim, uyuduğum zamanlar ise sağda solda biraz kestirip 3-4 saat uyuyorum ve bu yeni bir şeyler öğrenmemi gerçekten engelliyor. Online kurs evet iyi ama dediğim gibi zihni temizlemek için kursa gidip ortama girmek daha iyi gibi geliyor veyahut 1 sene boyunca spor aktivitelerini ve bazı kişisel gelişim işlerini bırakacağım. Hem Online hem de normal kurs öneriniz var mı? Varsa benim için çok iyi olur, normal kurs olarak gidebileceğim yer İstanbul Avrupa yakası. Önerileriniz için çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:

Hocam ilk önce selamlar. Size geri dönüş yapmam gerekirse Online kurs olarak Cambly'i öneririm. Eğer normal bir kurs önerecek olursam ise evinize yakın ve tanınarak iyi hizmet vermiş bir kursu seçebilirsiniz. Artık seçim size kalmış kafanıza uyan en önemlisi de sizi bunaltmayacak bir kurs seçerseniz en uygunu sizin için bu olur. Eğer sizi bilgilendirdim isem ne mutlu bana. İyi günler ve teşekkürler ayrı zamanda iyi sosyaller dilerim.

Cambly ücreti çok fazla gibi duruyor, yıllık ücreti 40.000 TL civarlarında. Normal kurslar 20.000 civarı. Daha uygun bildiğiniz Online bir kurs var mı?

Hocam ilk önce selamlar. Yanıt vermem gerekirse birkaç site daha var. Bunlardan bir tanesini söyleyecek olursam Open English'e bir bakardım. Şu an yanlış bilmiyorsam %60 bir indirim var. Onun dışında ise sizin de bulduğunuz güzel bir site olabilir. Eğer sizi bilgilendirdim isem ne mutlu bana. İyi günler ve teşekkürler ayrıca iyi Sosyaller.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…