Pilotluk mesleği tercih edilmeli mi?

MrFanta

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. Uzun süredir pilot olmak istiyorum fakat internette dolaşan bazı şeyler gördüm dediklerine göre iş yükü çok ağır olan ve mezun olduktan sonra iyi bir yere girmek için çok uğraşmamız gereken, aile hayatı olmayan bir meslek. Buna ek olarak da eğitimi çok masraflı ve paramız olmadan alınamayacak bir eğitim THY ve pegasusun da eğitim programlarının başvurularının çok nadir açıldığı söyleniyor. Sizce geleceğin mesleklerinden mi ve yapılabilecek bir meslek mi?

evet hocam. bende pilotluk icin calisiyorum ve oldukca masrafli. ama benim bir yakinim THY girdi. ve hem egitim taksiti oderken kendine bir araba almayi basardi. ve evet cogunlukla ucucaksiniz aile ortami pek olmuyor. ve bazen is yuku normaline gore yukselebiliyor.

Yaşınıza göre ben tavsiye verebilirim hocam okuyorum şu an

İş yükü anlamında çalıştığınız kurum ve yetkinliğinizin olduğu uçak önemli. Geniş gövde uçan birinin çalışma temposundan şikayetçi olduğunu göremezsiniz kolay kolay. Ya da, dar gövde uçan biri aile hayatını doya doya yaşayamadığını söylemeyecektir. ICAO kapsamında bir pilot yıllık 1200 saatten fazla uçuş yapamıyor zaten. Dar gövde uçan biri için bu, günlük 4 saat civarına denk gelir. Fakat bu 4 saat "flight time" olacağı için günlük ortalama 5-6 saat civarı çalışır gibi düşünebilirsin. Akşam evine dönüyorsun yani.

Kendi paranla ATPL lisansı almak istersen tip eğitimi hariç cebinden en az 70-80 bin € çıkacaktır. Bir firmanın cadet programına girmek ise ücretsiz. Ayrıca şu an pilot aday adayı alımı çok ütopik seviyede. Neredeyse her 1 buçuk ayda bir 25 kişilik bir filo başlıyor eğitime.

Ama henüz liseye başlıyorsun. Bunları düşünmek için biraz erken. Üniversitede pilotaj bölümü okumak istiyorsan bol bol ders çalışman gerekiyor ama bu kesin. Ayrıca, pilotaj bölümü okumak da çok mantıklı. Yalnızca uçuş ücretlerini cebinden vermek durumunda kalıyorsun. Ama dışarıdan uçuş okuluna başlamak kadar masraflı değil.

hocam bende sizden tavsiye isterim. suan liseye baslayacagim ve pilotluk dusunuyorum.
Daha çok erken burslu bi şekilde kazanman gerekiyor paran var ise kesinlikle dışarıdan akademiden al özellikle ayjet afa fenix erah, Üniversiteyi burssuz okuma

Hocam ben 11. sınıfım ve THY Flight akademi düşünüyorum tanıdık olmadan girmek mümkün müdür? Ve sizce direkt pilotluğu yönelmek mi önceden başka bir bölüm okumak mı daha mantıklı?

Hocam ben 11. sınıfım ve THY Flight akademi düşünüyorum tanıdık olmadan girmek mümkün müdür? Ve sizce direkt pilotluğu yönelmek mi önceden başka bir bölüm okumak mı daha mantıklı?
Tanıdık olmadan girmek pek tabii mümkün. Tüm olay kendini karşındaki işe alımı yapan insanlara kanıtlamak. Bu eğitimi tamamlayabileceğini ve mesleğini layığı ile yerine getirebileceğini göstermekte. Bu tabii Cadet programları için geçerli.

Üniversite pilotaj okuyup işe girmek Cadet programını tamamlamaktan biraz daha zor. Firmalar eğitimi kendileri vermedikleri için biraz daha sorgulayıcı ve yargılayıcı olabiliyorlar doğal olarak.

Soruna gelecek olursak, önce başka bir bölüm okursan Cadet programlarını kovalaman gerekecek. Yetkinliklerini bilmediğim ve seni tanımadığım için herhangi bir yorum yapmam doğru olmaz. Hangisinin mantıklı olduğunu sen bilebilirsin yalnızca.

Sağolun

1) Öncelikle her işin kendine göre bir zorluğu olduğu gibi bu pilotlukta da var, gayet normal.

2) İyi bir yere girmek içinde sadece havacılık ile ilgili lisans tamamlamanız yeterli.

3) Her ay 8 gün evdesiniz öte yandan genel olarak seyahat ettiğiniz şehre gittikten bir kaç saat sonra geri yaşadığınız şehire seyahat düzenleniyor ve geri geliyorsunuz, tabii gelmediğiniz günlerde oluyor ama bu çok fazla olmuyor öte yandan nöbet günleri oluyor ve bu bazen evde bazen de ofiste oluyor kısacası ayda garanti 9 gün evde geri kalan zamanların %75'inde ise normal bir işçi gibi mesai bitimi eve geliyorsunuz yani aile hayatı yok gibi söylentiler koca bir YALAN.

4) THY her yıl Take-Off Cadet (Yetiştirilmek Üzere II. Pilot Aday Adayı) ilanı açıyor hatta şuanda da var, detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsin.

5) Elbette yapılacak bir meslek.

6) Şuanda teknolojinin gelişmesinden ötürü oto pilot yardımı ile uçurulmakta fakat ona rağmen her geçen gün maaş oranları ve istihdam arttırılıyor çünkü bir uçakta ortalama 400 kişinin canı söz konusu ve bu hiç bir zaman yapay zekanın eline bırakılmaz ve bırakılmayacakta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…