Pilotluk okunur mu?

6yh4e

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar pilotluk okumak istiyorum. Ama matematik dışında tüm derslerim iyi olur mu?

Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi paran varsa ve derslerine çalışacak isen okunur. Maaşın çok iyi, çalışma şartları çok iyi, yolculuğun bir kısmı zaten uyuyorsun, bir sürü ülke geziyorsun, saygınlığın oluyor vb.

Pilot olmanın, gerçekten de ailenin finansal durumu ile alakalı bir durum. Pilotluk eğitimi genellikle yüksek maliyetli olduğu için ailelerin finansal durumu önemli bir etkendir.
Pilotluk eğitimi pahalı olabilir, özellikle özel uçuş okullarında. Ancak, bazı havayolları ve devlet kurumları, eğitim maliyetlerinin bir kısmını karşılayan burslar veya finansal destekler sunabiliyor.
Matematik becerilerine gelince, pilotluk eğitimi ve uçuş sırasında matematik bilgisi önemli, ama temel seviyede matematik bilgisi genellikle yeterli oluyor. Havacılık akademileri ve uçuş okulları, öğrencilere gerekli matematik ve fizik bilgilerini öğretiyor. Devlet üniversitelerinde ya da askeri pilot olarak başlayarak da pilot olabilirsin, ancak bu yol biraz daha uzun ve yüksek ihtimalle senin düşündüğün gibi yurt dışı-yurt içi uçuşlar yapabileceğin tarzdan değil. Onun dışında askeri bir pilot olursun.

Kimse sağlık durumuna değinmemiş, açıkçası pilot olmak uzun bir süreçtir ve gelecekte önü açık olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca, şu an da pilot olup başka ülkelere uçmak askeri pilot olmaktan daha zor bir süreç. Hiç unutmuyorum bir arkadaş tüm sınıfları testleri geçti yıllarını verdi THY için sağlık kontrolü sırasında kaburgasımı tam hatırlamıyorum 2.5 santim yamuk diye o esnada uçuş kariyeri bitti.

Maddi duruma gelecek olursak, çok iyi puan ile Türk hava yolları'nın pilot yetiştirmek aday adayına başvuru yapabilirsin. Alacağın eğitim pilot olduğun zaman maaşından kesilir.

Saglik testini tercih yapmadan al bi sorun yoksa ve paran varsa bence kesin okunur

Saglik testini tercih yapmadan al bi sorun yoksa ve paran varsa bence kesin okunur
İlk 7 bine girerse paraya da gerek yok burslu okuyabilir ama en önemlisi sağlık. Ben gözden kaldım mesela.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…