Pilotlukta nasıl iş bulabilirim?

SSDALINBEYLER

Decapat

Merhaba, iyi akşamlar hocam. ben de iyi bir sıralama ile tam burslu bir şekilde (Eskişehir teknik veya THK gibi bir yerde) pilotaj okumak istiyorum da size danışmak istediğim 2 sorum var;
  1. Ben yurt dışında pilotluk yapmak istiyorum da firmalarla nasıl anlaşılıyor veya iş bulabilir miyim?
  2. Mevzun olduktan ve is bulduktan sonra ort. Ne kadar süre yardımcı pilot olarak kalınıyor? Kısaca açıklarsanız sevinirim.
Cevaplarsanız müteşekkir olurum. Saygılar, iyi akşamlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
1) Ben yurtdışında pilotluk yapmak istiyorum da firmalarla nasıl anlaşılıyor veya iş bulabilir miyim?
Firmaların ilanını takip edip gerekli şartları sağlayıp başvurman gerekiyor. Ama mesela Avrupa firmalarının çoğu AB vatandaşlığı isteyebiliyor. Bu tarz sorunlar yaşanabiliyor. Yani firmanın ilan açması gerekiyor her şeyden önce. Ardından başvurup başarılı olup kabul edilmen gerekiyor.
2) Mezun olduktan ve is bulduktan sonra ort. ne kadar süre yardımcı pilot olarak kalınıyor? Kısaca açıklarsanız sevinirim.
Kaptan pilotluğa geçiş firmadan firmaya değişiyor. Örneğin bir firma 1000 saat uçuş isterken diğeri 2000 saat isteyebilir. Ya da şu an kaptan ihtiyacım yok diyerek kaptanlık başvurusu açmayabiliyor. Kaptanlık olayında ilk önce saat sonra sicil sonra da eğer varsa mülakatta başarılı olman gerekiyor. Yani ortalama bir süre verirsek 2-3 yıl civarında gelebilir kaptanlık şansı. Ama bu tamamen ortalama. 5 yılda da olabilir 2 yılda da. Tamamen şirketin ihtiyacına göre.

Hocam cevaplar için canı gönülden teşekkür ederim elinize sağlık gerçekten cevaplarınız benim için çok değerli son olarak
Pilotlara özel bir vatandaşlık alma hakkı vb tanınıyor mu ?veya Amerika kıtasında işler nasıl yürüyor veya qatar airways gibi havayolu firmalarında Mevzun olduktan sonra direkt ise girme ihtimalim nedir sizce ?
veya baska bir ülkede çalışmak için oturum izni vb. zorlu bir süreç bekliyor mu beni ?
ben özellikle canada ya gitmek istiyorum da önümdeki senaryoyu tam olarak göremiyorum.

Teşekkürler iyi akşamlar diliyorum

Pilotlara özel bir vatandaşlık alma hakkı vb. tanınıyor mu?
Hayır aslında öyle bir öncelik yok. Ama bazı göçmen programlarında kalifiye olan kişilerin tercih edilme oranı yükseliyor. Mesela Kanada gibi ülkeler için bu ihtimal var. Ama Amerika ve Avrupa ülkeleri gibi ülkelerde zaten pilot istihdamı yeterince olduğu için pek önemsemeyebiliyor. Buralarda da mesela mühendislik gibi alanlar daha çok tercih edilebiliyor.
Qatar airways gibi havayolu firmalarında mezun olduktan sonra direkt ise girme ihtimalim nedir sizce?
Çok çok çok zor. Qatar, Emirates, Etihad gibi firmalar bu işin zirve noktası gibi. Zaten ya kendi yetiştirdiklerini işe alıyorlar ya da uçuş saati yüksek pilotları iş görüşmesine çağırıyorlar. 2000-3000 saat hatta belki daha fazla.
veya baska bir ülkede çalışmak için oturum izni vb. zorlu bir süreç bekliyor mu beni?
Oturum ve çalışma izni almana engel bir durum olmamalı tabi ki. Yoksa zaten yasa gereği döner bile satamazsın o ülkede. E son zamanlardaki Avrupa ve Türkiye arasındaki siyasi ve politik gerilim göz önüne alırsak bırak çalışma ve oturma iznini artık vize almak bile zorlaşmaya başlıyor maalesef. Ama tabi bu imkansız demek değil. Firma seni tercih eder ve sana gerekli imkanları sağlarsa neden olmasın.
ben özellikle Kanada'ya gitmek istiyorum da önümdeki senaryoyu tam olarak göremiyorum.
Yani olmayacak iş değil ama olması da kolay bir iş değil maalesef. Bence sen öncelikle okulu tutturmaya ve ardından en kısa sürede neresi olursa olsun bir firmaya girmeye odaklanmalısın mutlaka. Çünkü pilotluk kariyerindeki en önemli şey uçuş saatidir. Senin ne kadar kalifiye olduğunu bu belirler ve yurtdışındaki firmaların seni tercih etme ihtimalini bu belirler yine.
Teşekkürler iyi akşamlar diliyorum.
Ben teşekkür ederim Umarım bir faydası dokunur sana

Aklımdaki soru işaretlerini giderdim hocam gerçekten çok çok sağolun elinize emeğinize sağlık ayırdığınız zaman için gerçekten müteşekkir oldum umarım üni yi kazanabilirim de tercih zamanı yine size gelirim iyi günler iyi çalışmalar diliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…