Ping 3000'e çıkma sorunu

ahmet eski

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 2 3 gündür internetim çok yavaşladı ve pingim 2000 hatta 3000 kadar ani fırlamalar oluyor ve işin garip tarafı akk'siz internet kullanıyorum. 8 megabit Superonline tarifesini kullanmaktayım daha onceleri böyle bir şeyle karşılaşmadım. Kablolu kullanıyorum internetimi.
Dün sabah müşteri destek hattını aradığımda çalışanların hiç bir şeyden anlamadıklarına ve bana yardım edemeyecekleri kanaatine vardım.
Birkaç arkadaş siber saldırıdan dolayı olabilir demişti sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar 2 3 gündür internetim çok yavaşladı ve pingim 2000 hatta 3000 kadar ani fırlamalar oluyor ve işin garip tarafı akk'siz internet kullanıyorum. 8 megabit Superonline tarifesini kullanmaktayım daha onceleri böyle bir şeyle karşılaşmadım. Kablolu kullanıyorum internetimi.
Dün sabah müşteri destek hattını aradığımda çalışanların hiç bir şeyden anlamadıklarına ve bana yardım edemeyecekleri kanaatine vardım.

İnterneti başka bir cihazda deneyebilir misin? Örneğin telefon veya başka bir bilgisayar.
Bu şekilde internetinle veya modeminle mi, yoksa bilgisayarla mı ilgili olduğunu anlayabiliriz.

1. İnterneti kablolu kullan .
2. Başka birinin interneti kullanmadadığından emin ol. İndirme felan olmasın.
3. Burdan bir test yap Speedtest.net by Ookla - The Global Broadband Speed Test

Bulunduğun bölgedeki hatların yoğunluğu, bakım çalışmaları, bilgisayarına bulaşmış olabilecek virüs veya zararlı yazılımlar, modemin güncelleme alma gerekliliği, kabloların zedelenmesi veya sıkışması gibi akla yüzlerce sebep gelebilir. Ping süresi, bilgisayarınız ile karşıdaki sunucu arasında bir veri paketinin iletilmesi esnasında geçen süredir. Demek ki bu süreye etkiyen unsurlar var. Tabi belirli zamanlarda interneti izlemek veya filtrelemek adına firmalar devletle iş birliği halinde iken interneti yavaşlatabiliyorlar.

Olası çözüm önerilerim;
  1. Arkaplanda çalışan uygulama ve güncellemeleri kapat veya bitir.
  2. Yedeklemeleri durdur.
  3. Antivirüsünzü kontrol edin, ağ güvenliğini kapatın.
  4. Mümkün olduğunda Ethernet bağlantısını tercih edin.
  5. Modem çok ısındıysa donanımı kararsız hale geçebilir, 10-15 buz dolabına koyun (Zor zamanlarda). (Önerilmez)
  6. Otomatik dns kullanın.
  7. Hata bağlı olan kullanıcı ve cihaz sayısını mümkün olduğunca azaltın.

Bir de siber saldırılar veya savaş gibi ergen senaryolarına inanmamak gerekir. Eğer siber savaş çıkarsa bütün dünya çok ağır bedeller öder, ki şu zamanda her şey sanal evrende işliyor. Bu işi yapan kurum-kuruluşlar bu kadar cahil olamaz :) yoksa milyarlarca dolarlık yatırım yapılan cihazları kimse çöpe atamaz.

Siber saldırı olamaz diye bir şey yok olabilir ama öyle uluslar arası saldırılar olmaz birisi senden nefret eder yapar. Bunun nedeni arka planda çalışan virüslerde olabilir bu da siber saldırı sonuçta.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı