Ping değişkenlik gösteriyor

Makaleler
9
Daha fazla  
Az önce LoL TR'ye ping attım. Bir 12MS alıyorum bir 22'ye çıkıyor. Benzer durumu Steam'e ping atarken de olduğunu fark ettim. FTTH altyapıdayım. Jitter ISS ile alakalı bir durum olabilir mi? Kullandığım modem ile alakalı da olabilir mi? Nelerden kaynaklanabilir? Speedtest esnasında Jitter hiç göze çarpmıyor 2ms oluyor en fazla.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bağlantı yöntemi ve internet kullanımı nasıl?
Bağlantı Wireless üzerinden gerçekleşiyor. İnternet kullanımı öyle aman aman bir kullanım yok.
Speedteste güvenmeyin bu sadece sizin internetinizle değil oyunların mevcut durumuna da bağlı. Modemi sıfırlamayı denemelisin, düzelmezse ISS'ne başvur.
Tamamdır yakın zaman içinde sıfırlayıp tekrar aynı konuya bilgilendirme yapacağım.

Wireless ile dalgalanma çok normal, stabil bir test için ethernet kablosu kullanmalısınız.
Normal değil önceden bu durumu hiç yaşamazdım. FTTH altyapıdayım. FTTH altyapılarda normalde pek dalgalanma olmaz. Ki aldığım router cihazı evde aynı anda 3 kişi indirme yapsa bile bana hiç yansıtmazdı. Normal bir durum değil benim açımdan hocam. Araştırdığımda Jitter'in İSS kaynaklı olabileceğini de duymuştum. İSS ile alakalıdır diye düşünüyorum ama yine de bir router'i sıfırlayacağım.
@Patrixcs hocam bir el atar mısınız sorunuma rica etsem?

Normal değil önceden bu durumu hiç yaşamazdım. FTTH altyapıdayım. FTTH altyapılarda normalde pek dalgalanma olmaz. Ki aldığım router cihazı evde aynı anda 3 kişi indirme yapsa bile bana hiç yansıtmazdı. Normal bir durum değil benim açımdan hocam. Araştırdığımda Jitter'in ISS kaynaklı olabileceğini de duymuştum. ISS ile alakalıdır diye düşünüyorum ama yine de bir Router'i sıfırlayacağım.
@Patrixcs hocam bir el atar mısınız sorunuma rica etsem?

Ethernet kullanmanız daha stabil internet ve daha az gecikme sağlar. 5 metre CAT5e kablo 30 lira falan.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı