Ping düşük ama oyunlarda gecikme var

kenpachi111

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba, bu bir çözüm değildir sadece bir olaya açıklık getirmek için bu başlığı açtım çünkü eksik bilgiler veriliyor bu konuyu kendi bildiğim kadar düzeltmek istedim.
Öncelikle bu problem genellikle fiber altyapı kullananan kişilerde görülüyor şahsen ADSL veya VDSL altyapısı kullanmış biri olarak böyle bir problem yaşamadım. Malum iki ISS mevcut üllkemizde genel olarak çoğumuz onların altyapısı kullanıyoruz onların altyapılarından bazılarımız farkli ISS kullansada fark etmez çünkü altyapı aynı 1000/50 kullanıyordum ikisinde de felaket bir gecikme var hız testi yapıyorum almam gereken değeri hatta üzerini almama rağmen bütün oyunlarda gecikme yaşıyorum FPS oyunlarından örnek vereyim rakip ile fight girdiğimde hiçbir şekilde ölmüyor canı çok az kalıyor ama her zaman ölen ben oluyorum çünkü almam gereken hızı gerçekte alamıyorum ve zaten daralıp direkt quit atıyorsunuz tüm oyunlarda tam değer olarak 1 saniye gecikmeniz mevcut maalesef ve siz bunu monitörünüzde hiçbir şekilde ölçemezsiniz sadece düşük gecikme olan işlemlerde farkına varabiliyorsunuz oyunlar gibi 777 GameEkstra Adeks zoccos gibi internet cafeler de turnuvalara katılmış biri olarak söylüyorum çünkü bazı arkadaşlar aimin kötü ya da sende problem var gibi bir yorum yapmasın diye bu gecikme problem sizin bilgisayarınız özellikleri ile zerre alakası yok yani bilgisayarda çok bariz bir sorun olmadığı sürece örnek monitor anakart ekran kartı gibi bu gecikme tamamen ISS kaynaklıdır. Statik IP, VPN, modem değişikliği, hat değişikliği, wireguard, DNS, port değişikliği gibi aklınıza gelebilecek her şeyi deneyin yine de çözüme kavuşamazsınız. Ben 2 yıl uğraşmama rağmen çözemedim bayağı yetkili birisi ile görüştüm sadece bana altyapı yetersizliğinden kaynaklandığını ve hat üzerinde olması gereken abone sayısının üzerinde abone bulundurulmasından kaynaklandığını söyledi. İşin ilginç yanı sorunu bilmelerine rağmen hiçbir şey yapmamaları onu anlayamadım :D şansıma reklam olmasın merkezi Esenyurt odaklı bir ISS gelip kapımı çaldı ve 1000/1000 hizmet alabilirsiniz dediler bu problemi bildiğim için uçarak geçtim ve sorunum ortadan kalktı hem oyunum akıcı oldu klavye ve mouse gecikmem gitti hatta mouse kendisi hızlandı bile o kadar fark ediyor her zaman söylüyorum VDSL altyapınız varsa malum iki ISS var geçmeyin. Fiber kullanmayın dediğimde dalga geciyorlar bizimle sonra da bir daha geri dönemiyorlar :D

Oyunlarda ping haricinde Jitter ve Packet Loss denen etken de gecikme hissiyatında etkili oluyor. Muhtemelen jitter veya packet loss konusunda sıkıntı yaşadınız.

Söylediklerine harfiyen katılıyorum.Benim de denemediğim yöntem kalmadı.1000 mbps malum firmanın altypasını kullanıyorum 3 iss değiştim ama değişen hiçbir şey olmadı pingim çok düşük loss sorunu yok ama oyunlarda mermilerim adamların içinden geçiyor peek atamıyorum 240 hertz monitörüm olmasına rağmen bu arada bilgisayar mühendisiyim bunu da belirteyim.Tcp udp ayarları olsun regedit ayarları olsun modem değişimi olsun herşeyi denedim sistem bile değiştirdim ama değişen hiçbir şey olmadı.Çok üzücü bir durum gerçekten eğer çözüm yolunu tam olarak öğrenebilirsen paylaşırsan sevinirim.

Söylediklerine harfiyen katılıyorum. Benim de denemediğim yöntem kalmadı. 1000 Mbps malum firmanın altypasını kullanıyorum 3 ISS değiştim ama değişen hiçbir şey olmadı pingim çok düşük loss sorunu yok ama oyunlarda mermilerim adamların içinden geçiyor peek atamıyorum 240 Hertz monitörüm olmasına rağmen bu arada bilgisayar mühendisiyim bunu da belirteyim. Tcp UDP ayarları olsun Regedit ayarları olsun modem değişimi olsun her şeyi denedim sistem bile değiştirdim ama değişen hiçbir şey olmadı. Çok üzücü bir durum gerçekten eğer çözüm yolunu tam olarak öğrenebilirsen paylaşırsan sevinirim.

Ankara da sol kullanan arkadaşım var onda böyle bir problem yok ben giga 1000MBPS bile kullandım onda bile evde gecikme var. Tamamen oturduğun yer ile alakalı sana öyle diyeyim taşındım da ben düzeldi.

Fiber optik bağlantıyla bile internetinizin yavaş olmasının birkaç olası nedeni vardır:

Aşağıdaki gibi öğelerle ilgilidir; fiber internetin mümkün kıldığı tam hızları destekleyemeyen eski veya hasarlı yönlendiriciler, ağ kabloları veya diğer ekipmanlar büyük zarara yol açacaktır. Araçların iyileştirilmesi faydalı olabilir.

- Gecikme – bölgenizdeki kullanım düzeylerine bağlı olarak belirli dönemlerde, şu anda sağlanamayan daha fazla bant genişliğine ihtiyaç duyulur. Çoğunlukla bu, sabit olmayan ancak birkaç saniye (dakikalar, saatler veya günler) sürebilen darlıktır.

Dediklerin doğru ama ben bunların kontrollerini yaptım zaten hızda pingde herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. Zaten bu sorun fibere geçtiğimden beri var önceden böyle bir şey söz konusu değildi. Dediğin gibi lokasyonla alakalı olma ihtimali çok yüksek. Kağıthane'de oturuyorum fiber altyapısı da 2 sene oldu geleli ama hiç memnun değilim. Galiba Comnet'in Grid Telekom'u almasıyla beraber belki bir ihtimal onların altyapı kurulumu için istekte bulunabilirim. Grid Telekom altyapısı simetrik internet veriyordu önceden. Ayrıca Adeks gibi internet cafeler Grid Telekom altyapısı kullanıyor.Comnet de umarım bunu devam ettirir.

Dediklerin doğru ama ben bunların kontrollerini yaptım zaten hızda pingde herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. Zaten bu sorun fibere geçtiğimden beri var önceden böyle bir şey söz konusu değildi. Dediğin gibi lokasyonla alakalı olma ihtimali çok yüksek. Kağıthane'de oturuyorum fiber altyapısı da 2 sene oldu geleli ama hiç memnun değilim. Galiba Comnet'in Grid Telekom'u almasıyla beraber belki bir ihtimal onların altyapı kurulumu için istekte bulunabilirim. Grid Telekom altyapısı simetrik internet veriyordu önceden. Ayrıca Adeks gibi internet cafeler Grid Telekom altyapısı kullanıyor.comnet de umarım bunu devam ettirir.

Fiyat maliyet size pahalıya patlar ama kesin çözüm olur mu gene bilmiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı