Ping Düşürme

srcnarslan

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar,

Bununla ilgili birçok konu açılmış biliyorum fakat sorunu kendi kişisel donanımlarıma göre çözmek istiyorum. Lütfen yardım ederseniz sevinirim.

Twitch yayınına yeni başladım, açıkcası etrafta yayın yapanları gördükçe iştahım gitgide bu alanda arttı, merakım ve isteğim bu kadar tavanken bu tür olumsuzlukların hevesimi kırmasını istemiyorum.

SORUN;

Normal Ping aralığım 70-100 arası. 70'in altına indiğini görmedim yalnız 100'ün üstüne arada sırada çıkıyor. Yayın yaparken kullandığım iki program var birincisi OBS ikincisi Razer'in sunmuş olduğu Razer Cortex yayın video kayıt programı. Razer'in programını kullanırken sanırsam işlemciye fazla yük bindirmediğinden Ping'imi düşürmeye etki ediyor, oyunumu ve yayınımı düşük pinglerde yapabiliyorum 70'in altına inmemek kaydıyla yalnız iş OBS programına geldiğinde pingim tavan yapıyor bazen 150'lere çıktığı oluyor buda yayın zevk almamama ve izleyenlerinden tat almamasına sebep oluyor.

İnternet Olarak 24 MBit lik interetimi 50 MBit yaptım.(Perfonmas Biraz Arttı) Ping artışı ve kasmalar devam ediyor.

Sistem Özellikleri;

Monster Abra A7 Oyun Laptopu.

İşlemci Kod AdıIntel® Haswell Core™ i7-4710MQ 4C/8T; 6MB L3; 5GT/s; 2.50GHz > 3.50GHz; 47W; 22nm
[TBODY] [/TBODY]
VGA2GB DDR3 nVIDIA® GeForce® GTX950M 64-Bit DX12
[TBODY] [/TBODY]
VGA Bellek Veri Yolu64-Bit
[TBODY] [/TBODY]
Bellek8GB (1x8GB) DDR3L 1.35V 1600MHz SODIMM
[TBODY] [/TBODY]
Dowloand Hızım; 26 Mbit 'lerde olması lazım.

Şu duruma bi çözüm bulalım gözünüzü seveyim. İyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar,

Bununla ilgili birçok konu açılmış biliyorum fakat sorunu kendi kişisel donanımlarıma göre çözmek istiyorum. Lütfen yardım ederseniz sevinirim.

Twitch yayınına yeni başladım, açıkcası etrafta yayın yapanları gördükçe iştahım gitgide bu alanda arttı, merakım ve isteğim bu kadar tavanken bu tür olumsuzlukların hevesimi kırmasını istemiyorum.

SORUN;

Normal Ping aralığım 70-100 arası. 70'in altına indiğini görmedim yalnız 100'ün üstüne arada sırada çıkıyor. Yayın yaparken kullandığım iki program var birincisi OBS ikincisi Razer'in sunmuş olduğu Razer Cortex yayın video kayıt programı. Razer'in programını kullanırken sanırsam işlemciye fazla yük bindirmediğinden Ping'imi düşürmeye etki ediyor, oyunumu ve yayınımı düşük pinglerde yapabiliyorum 70'in altına inmemek kaydıyla yalnız iş OBS programına geldiğinde pingim tavan yapıyor bazen 150'lere çıktığı oluyor buda yayın zevk almamama ve izleyenlerinden tat almamasına sebep oluyor.

İnternet Olarak 24 MBit lik interetimi 50 MBit yaptım.(Perfonmas Biraz Arttı) Ping artışı ve kasmalar devam ediyor.

Sistem Özellikleri;

Monster Abra A7 Oyun Laptopu.

İşlemci Kod AdıIntel® Haswell Core™ i7-4710MQ 4C/8T; 6MB L3; 5GT/s; 2.50GHz > 3.50GHz; 47W; 22nm
[TBODY] [/TBODY]
VGA2GB DDR3 nVIDIA® GeForce® GTX950M 64-Bit DX12
[TBODY] [/TBODY]
VGA Bellek Veri Yolu64-Bit
[TBODY] [/TBODY]
Bellek8GB (1x8GB) DDR3L 1.35V 1600MHz SODIMM
[TBODY] [/TBODY]
Dowloand Hızım; 26 Mbit 'lerde olması lazım.

Şu duruma bi çözüm bulalım gözünüzü seveyim. İyi forumlar.
Ping asla ve asla upload ve download hızlarıyla alakalı değildir. Ping sunucuyla olan uzaklığı gösterir. Batı illerinin ping seviyesi daha düşük(İstanbul,Bursa vs.).

Ping asla ve asla upload ve download hızlarıyla alakalı değildir. Ping sunucuyla olan uzaklığı gösterir. Batı illerinin ping seviyesi daha düşük(İstanbul,Bursa vs.).
Modeme bağlanmış diğer cihazlar tarafından upload işlemi yapıldığında pingin anlış artışlarına ne demeli? Gecikme süresini yani pingi etkileyen faktörlerden biridir upload.

Hayır, normalde 70-100 olduğunu OBS ile yayın yaparken tavan yapıldığı söyleniyor.
Oyun için kullanılacak upload alanını obs tükettiği için gönderilecek paketlerin ulaşımını geciktiriyor, bundan dolayı oyunda ping artıyor. Doğru ping ölçümü bant genişliği doldurulmadan yapılır.

Bu durumda Upload hızını arttırmadıkça veya OBS yayın kalitesi düşürülmedikçe birşey yapılamaz.

Sunucuya yakın isen uzakta olana göre normalde daha az ping alırsın, fakat bant genişliğinin tümünü kullanırsan sunucuya ister santim kala ol ister çok uzakta ping 1500 leri vurucaktır. Hatta bağlantı bile kopabilir.

NetBalancer diye bir program var, oyuna öncelik atıyabilirsin

Hayır, normalde 70-100 olduğunu OBS ile yayın yaparken tavan yapıldığı söyleniyor.
Oyun için kullanılacak upload alanını obs tükettiği için gönderilecek paketlerin ulaşımını geciktiriyor, bundan dolayı oyunda ping artıyor. Doğru ping ölçümü bant genişliği doldurulmadan yapılır.

Bu durumda Upload hızını arttırmadıkça veya OBS yayın kalitesi düşürülmedikçe birşey yapılamaz.

Sunucuya yakın isen uzakta olana göre normalde daha az ping alırsın, fakat bant genişliğinin tümünü kullanırsan sunucuya ister santim kala ol ister çok uzakta ping 1500 leri vurucaktır. Hatta bağlantı bile kopabilir.

NetBalancer diye bir program var, oyuna öncelik atıyabilirsin
Yayında yokken pingi ile yayındaki pingi arasındaki fark o kadar büyük değil. Ama bende 144p video açsan CS:GO'da ping 200 lere dayanıyor. Sinir bozan bir durum.

5539720313.png
5539656024.png
O zaman OBS ayarlarındaki yayın kalitesini düşürerek denemek lazım birde diyorsunuz. Upload hızımı yazıcamda şuan evde olmadığımdan yazamaıyorum ama oda tahmini 1.9... küsürlerde falandı. Peki upload hızını nasıl artırabilirim. Dedim ya sırf bu yayın işi için 24 mbit lik internet hızımı 50 mbit'e çıkardım yalnız dowloand hızında artış olurken upload hızım sabit kaldı diye hatırlıyorum. iki ayrı test sonucu

Yaptığım hız testinin sonucu

5539656024.png

Son düzenleme:
lag yaşamaman için 700 kb ratede yayın yapman gerek, o da kalitesiz bir yayın olucaktır. Söylediğim programla da oyuna öncelik ver, ücretsiz versiyonu var. ISS ile konuşup internet paketini değiştirmen gerekicek, 3 e çıkartman yeticektir. O zaman 1200kb rate yayın yapar oyunda sorun yaşamazsın.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı