Ping düşürmenize yarayacak uygulama: Net Limiter

fey

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Stockholm, Sweden
Merhaba arkadaşlar, bugün altyapısı kötü bölgelerde yaşayan ve internetinde sıkıntı yaşayanlar için bir rehber hazırlamak istedim.

LÜTFEN OKU:
-Bu program pinginizi birden 10 ms'e düşerecek veya çok düşük ping almanızı sağlayacak bir uygulama değil.
-Bu uygulamanın amacı pinginizi en stabil hale getirmek.

ÖNEMLİ
-Bu işlem bildiğiniz gibi CMD üzerinden port açarak da yapılabiliyor. Ama pek bir etki ettiği söylenemez.
-Uygulama pinginizi stabil hale getirirken, daha kolay bir arayüz sunmakta.

Konumuza geçecek olursak;
Uygulamamızın adı "NetLimiter 4 (X64)"

-Kendi sitesinden indirmenizi öneririm-

Ping düşürme uygulamaları
Adım 1:
Uygulamayı çalıştırın.

Adım 2:
Uygulama ağınızı tanıyacak ve açılacak.

Adım 3:
Pingi düşürmek istediğiniz uygulamanın yanındaki "up" simgesine tıklayın

Adım 4:
"Up" Simgesine tıkladıktan sonra "Düşük, Normal, Yüksek, Kritik" ayarlarından Kritik seçeneğini seçin.

İşimiz burada bitti. Tekrar etmek istiyorum bu pinginizi stabil hale getiren bir uygulama.
Ve port vs. açmanıza gerek yok örnekteki gibi.

Ben örnek verecek olursam İstanbul sunucusunda oynuyorum ve pingim 200 ortalama.
Bu uygulama sabit tutmasa da pingimi diğer uygulamalardan öne çıkartıp interneti bu uygulama için kullanıyor.
Ve 30-40mslere kadar düşüyorum. Elbette ki stabil değil.

Umarım faydası olmuştur, görüşmek üzere iyi forumlar dilerim.

Sağ olun hocam deneyeceğim yeni PC alınca ama bir sorum olacak bu uygulama ping'imizi nasıl düşünebildiği en az hale düşürüyor bunu bir formili olmalı sonuçta.

Hocam Valorant'ta 3. yazılım banı yemeyiz değil mi?

Sağ olun hocam deneyeceğim yeni PC alınca ama bir sorum olacak bu uygulama ping'imizi nasıl düşünebildiği en az hale düşürüyor bunu bir formili olmalı sonuçta.
Paket önceliklendirmesi yapıyor sanırım yukarıdan anladığım kadarıyla.

Hocam Valorant'ta 3. yazılım banı yemeyiz değil mi?

Hocam ben 1 hafta oldu olacak daha yemedim ama garanti veremem. Port açıldığında atılmıyorsa bundada atılamaz ama dediğim gibi garanti veremem. Hesaba para yatırdıysanız siz bilirsiniz

Şöyle diyeyim:
A ve B noktanız var, bunlara uygulama diyelim. A uygulamasına 100, B uygulamasına 100, toplam 200 MB internet gidiyor diyelim.
Uygulama öncelik sırasına koyarak A uygulamasına 150, B uygulamasına 50 veriyor.
Arkadaşlar kullanacağınız uygulama açık iken NetLimiter uygulamasını kapatmayın, arka planda çalışsın.
Bir kere Kritik seviyesine getirdiğinizde her açtığınızda tekrar getirmenize gerek yok.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…