ckunmemin
Centipat
Merhaba arkadaşlar. Kendimce denemem sonucu anladığım ve birkaç gündür test ettiğim ping sorunu çözümümü buldum diye düşünüyorum. Öncelikle hikaye şöyle; Evin duvarları biraz kalın olduğundan modemin olduğu odadan diğer odaya sinyal çok zayıf gidiyordu ki bu diğer ev sakinleri için problemdi. Bende YouTube'dan evdeki bir diğer modemi AP olarak kullanmayı öğrendim. Diğer modemi AP yaptıktan sonra. Ana modemin Wi-Fi özelliğini kapattım ve diğer modemden Wi-Fi özelliğini açtım. Bir de Wi-Fi'den verilecek hızı 6 Mbps hıza ayarladım. Halihazırda ADSL altyapısı kullananlar bilir. Santral uzaktır, evde insan çoktur veya çok Wi-Fi bağlanacak misafiriniz geliyordur. Size sürekli şifre soranlar vs. bir türlü Wi-Fi boşalmıyordur. Bu sorunlar bende vardı ve AP yaptıktan sonra tamamen bu sorundan kurtuldum. Valorant oynarken 30'dan düşmeyen sürekli 1K Ping'e kadar varabilecek seviyelere ulaşan ping seviyem 23-24 üzerinde sabitlendi. Denemenizi tavsiye ederim. Herkes için faydalı olacağını düşündüğüm bir yöntemdir.
AP yapmak çok basit. AP yapacağınız modem arayüzüne giriyorsunuz. DHCP sunucusunu devre dışı bırakıp, modem arayüzüne girmek için arayüz adresini(interface ,192.168.1.1) 192.168.1.2 yapıyorsunuz. Sonra modemden modeme CAT6 kablo çekip. Oyunlarınızda tilt olmuyorsunuz.
AP yapmak çok basit. AP yapacağınız modem arayüzüne giriyorsunuz. DHCP sunucusunu devre dışı bırakıp, modem arayüzüne girmek için arayüz adresini(interface ,192.168.1.1) 192.168.1.2 yapıyorsunuz. Sonra modemden modeme CAT6 kablo çekip. Oyunlarınızda tilt olmuyorsunuz.